Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου: «Δεν θα απαλλαγούμε σύντομα από τον κορονοϊό»

Παρά τον μειούμενο αριθμό κρουσμάτων, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι δεν πιστεύει ότι η πανδημία του κορονοϊού θα τελειώσει σύντομα, γι αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τους κανόνες υγιεινής και να φοράμε μάσκες.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει ποτέ. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τον ιό, γι ‘αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τους κανόνες υγιεινής και να φοράμε μάσκες. Δεν πρόκειται για δραματική προσβολή των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων και δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά στους πολίτες. Επιπλέον, η χρήση μάσκας έχει θαυμάσιες παρενέργειες. Βλέπουμε ότι φέτος το χειμώνα δεν είχαμε έξαρση της επιδημίας της γρίπης. Διαπιστώνουμε επίσης ότι υπάρχουν πολύ, πολύ λιγότερες γαστρεντερικές λοιμώξεις. Ακόμα και τα απλά κρυολογήματα έχουν μειωθεί», είπε σε συνέντευξή του στο RTL ο Μοντγκόμερι.

«Όπως και ο ιός της γρίπης, αυτός ο ιός θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό ακόμη. Ο μόνος ιός που ουσιαστικά έχει σχεδόν εξαλειφθεί σήμερα είναι ο ιός της ευλογιάς. Χρειάστηκαν όμως 40 ολόκληρα χρόνια για να επιτευχθεί αυτό και απαιτήθηκε η λήψη μέτρων διεθνώς. Μέτρα όπως είναι ο εμβολιασμός και η καραντίνα», συνέχισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Γι ‘αυτό η πρόληψη είναι τόσο σημαντική. Και η πρώτη πρόληψη είναι ο εμβολιασμός. Η δεύτερη πρόληψη, προκειμένου να στερηθεί ο ιός το έδαφος στο οποίο θα μπορούσε να εξαπλωθεί, είναι τα μέτρα τήρησης της απόστασης», κατέληξε ο Μοντγκόμερι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Recommended For You

About the Author: efoni