Πρόεδρος Συμβουλίου Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου: Πρόταση για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλη την Ευρώπη

Υπέρ του «υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους στην Ευρώπη, διότι οι αρνητές εκτός τού ότι κινδυνεύουν οι ίδιοι θέτουν σε κίνδυνο και την υγεία των άλλων», τάχθηκε ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (Chairperson of Council, WMA) και της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών (CPME) η οποία εκπροσωπεί τους Συλλόγους τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από τον εμβολιασμό» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σημείωσε ότι ο κίνδυνος από το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι μηδαμινός.

«Συμβουλεύω τους πάντες να κάνουν το συντομότερο δυνατό την αναμνηστική δόση. Πρέπει να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού και των παραλλαγών του με κάθε τρόπο. Φανταστείτε τις συνέπειες μιας παραλλαγής τόσο θανατηφόρας όπως ο ιός Έμπολα», τόνισε.

Ο κ. Μοντγκόμερι υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίος ο αναμνηστικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών, διότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα γίνεται πολύ πιο αδύναμο και αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης και το ενδεχόμενο θανάτου».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πανδημία συνεχίζεται με μεγάλη ορμή στην Ευρώπη και συμπλήρωσε πως «πρέπει να επαγρυπνούμε, διότι μπορεί να εμφανιστούν και άλλες μεταλλάξεις».

Ανέφερε επίσης ότι η αναμνηστική δόση είναι αποτελεσματική και κατά της Όμικρον, ενώ υπενθύμισε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να επαναλαμβάνονται τα εμβόλια, όπως για παράδειγμα για τη γρίπη.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η τρίτη δόση πρέπει να γίνεται σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών από τη δεύτερη, ενώ τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, αλλά και υπέρ της λήψης μέτρων -όπως η αποφυγή συναθροίσεων και η χρήση μάσκας- την περίοδο των γιορτών. Πάντως, υπογράμμισε ότι πρέπει να λαμβάνονται έξυπνα μέτρα και όχι γενικά lockdown.

Recommended For You

About the Author: efoni