Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής από ιδιοκτήτες κατοικιών

Τη δυνατότητα να νοικιάσουν ακίνητο με πολύ χαμηλό μίσθωμα ή να διαμένουν δωρεάν θα έχουν 25.000 δικαιούχοι από 25 έως 39 ετών μέσω του προγράμματος «Κάλυψη».

Το Δημόσιο, μέσω του προγράμματος, θα καλύπτει για τρία χρόνια τη δαπάνη μίσθωσης των ιδιωτικών κατοικιών, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό μίσθωσης με το οποίο η κατοικία είχε διατεθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΕΣΤΙΑ ΙΙ και ΕΣΤΙΑ 2021, αναπροσαρμοζόμενο κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιο γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το έτος 2022.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού–Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας–Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου και είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ESTIA II» και «ESTIA 2021», έχουν κληθεί να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.

Η αίτηση

Η αίτηση υποβάλλεται είτε σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ–Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης–ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ (ταχυδρομική διεύθυνση: Μανουσογιαννάκη 6, Θεσσαλονίκη 546 21, 8ος όροφος) είτε σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: kalypsi@mdat.gr έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να απευθύνονται και στις υπηρεσίες του δήμου, όπου βρίσκεται το ακίνητο, για τη διαδικασία υποβολής της αίτησής τους.

Η υποβολή της αίτησης συνοδεύεται από:

α. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι το ακίνητο πληροί τα ως άνω κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα. Ο οικείος δήμος δύναται, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, πριν από τη μίσθωση των ακινήτων.

β. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μίας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα, μέχρι σήμερα, έχουν ανταποκριθεί θετικά 46 δήμοι από όλη τη χώρα, στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν ιδιωτικές κατοικίες που είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ», ενώ έχουν ήδη υπογραφεί 14 προγραμματικές συμβάσεις με δήμους, μεταξύ των οποίων είναι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Κεντρικού Τομέα Αττικής.

Recommended For You

About the Author: efoni