Πρόβλεψη – σοκ για έναν πυρηνικό πόλεμο: Σε 72 ώρες θα πεθάνουν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι

Μία δημοσιογράφος που έχει περάσει χρόνια ερευνώντας τις επιπτώσεις του πυρηνικού πολέμου λέει ότι υπάρχουν μόνο δύο χώρες όπου θα μπορούσες να επιβιώσει κάποιος με ασφάλεια όταν ξεκινήσουν να πέφτουν οι βόμβες. Η Annie Jacobsen λέει ότι τις πρώτες 72 ώρες ενός πυρηνικού πολέμου, περίπου πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ήταν νεκροί, ενώ τρία δισεκατομμύρια περίπου επιζώντες θα αντιμετώπιζαν απίστευτες δυσκολίες.

Ο πυκνός καπνός από τις πυρκαγιές σε τρεις ηπείρους θα πυροδοτούσε μια μίνι εποχή παγετώνων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους επιζώντες να καλλιεργήσουν τροφή. Εξήγησε: «Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, σίγουρα τα μεσαία γεωγραφικά πλάτη θα καλύπτονταν από στρώματα πάγου.

Μέρη, όπως η Αϊόβα και η Ουκρανία θα ήταν σκεπασμένες με χιόνι για 10 χρόνια». Μιλώντας στο Ημερολόγιο ενός podcast CEO, είπε ότι οι συνέπειες ενός πυρηνικού χειμώνα θα ήταν μοιραίες για τους περισσότερους. «Η γεωργία θα εξαφανιζόταν και οι άνθρωποι απλώς θα πέθαιναν», εξήγησε η Annie.

“Επιπλέον, δηλητηρίαση από την ακτινοβολία επειδή το στρώμα του όζοντος θα είναι τόσο κατεστραμμένο δεν θα μπορούσαν οι άνθρωποι να είναι έξω στο φως του ήλιου και θα αναγκάζονταν να ζουν υπόγεια.” Σύμφωνα με τον καθηγητή Brian Toon, κορυφαίου ειδικού στην επιστήμη του κλίματος και της ατμόσφαιρας, τα μόνα μέρη που θα μπορούσαν πραγματικά να διατηρήσουν τη γεωργία στον απόηχο ενός πυρηνικού χειμώνα θα ήταν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.

Η δημοσιογράφος Annie Jacobsen υποστηρίζει ότι παρά τα σύγχρονα συστήματα ανίχνευσης, είναι ακόμα πιθανό να ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος κατά λάθος.

Recommended For You

About the Author: efoni