“Πρωταθλητές” στην ανακύκλωση και φέτος οι μαθητές του Δήμου Παλλήνης

Τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 6 ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης καθώς και τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας- ζωγραφικής, με θέμα «Πλαστικό – Πες όχι στη χρήση – Δώσε λύση», που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Followgreen, βράβευσε την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.

Παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος.

Την τελετή συντόνισε η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής και αρμόδια για το πρόγραμμα Followgreen, κα. Πόπη Ζινέλη.

Στον φετινό, έκτο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης Followgreen, συμμετείχαν 7.360 μαθητές από 35 σχολεία του Δήμου Παλλήνης, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 16.000 κιλά υλικών. Συνολικά, στους έξι Μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, τα δημόσια σχολεία του Δήμου Παλλήνης, έχουν ανακυκλώσει πάνω από 117.000 κιλά υλικών!

Συγκεκριμένα, κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, οι μαθητές ανακύκλωσαν:

9.890 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 160 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή, 1000 κιλών χαρτιού
1.253 κιλά πλαστικού
2.825 κιλά συσκευών
865 κιλά καπακιών
116 κιλά τηγανελαίων
186 κιλά μπαταριών

411 κιλά αλουμινίου

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα, όπως desktop, projectors, ηχεία, κλπ για τις σχολικές μονάδες, που προσέφεραν οι χορηγοί της δράσης ενώ μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές, τους εθελοντές και το κοινό, καλαμάκια από ανακυκλωμένο μέταλλο.

ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Παράλληλα, με τον φετινό Μαραθώνιο, ο Δήμος Παλλήνης διοργάνωσε και διαγωνισμό φωτογραφίας – ζωγραφικής, αφιερωμένο στην προσπάθεια για τον περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης, με τίτλο «Πλαστικό – Πες όχι στη χρήση – Δώσε λύση!».

Συνολικά, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, καθώς και ενήλικες και ΑμεΑ δημιούργησαν 484 καλλιτεχνικά έργα, από τα οποία βραβεύθηκαν οι πέντε καλύτερες δημιουργίες κάθε κατηγορίας, με τη μέθοδο της «τυφλής κρίσης», από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες, φωτογράφους, περιβαλλοντολόγους και παιδαγωγούς. Επιπλέον,
όλα τα έργα απέσπασαν 1.947 ψήφους από 650 μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης.\

Τα έργα θα εκτίθενται για το επόμενο διάστημα, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα ενώ μπορείτε να τα δείτε και στην ιστοσελίδα https://www.followgreen.gr/pallini

Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης ήταν από το 3 ο ΔΣ Γέρακα.

Υποστηρικτές της δράσης ήταν ο Σύλλογος ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η Εταιρεία Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών & Μεταφορών Αποβλήτων (WΑΤΤ), η εταιρία ανακύκλωσης συσκευών Free – recycle, η εταιρία συλλογής τηγανελαίων Fargeco και η εταιρεία Lifegreen των επαναχρησιμοποιούμενων εναλλακτικών προϊόντων Ecolife.

Recommended For You

About the Author: efoni