Προπονητής τένις που ασελγούσε σε ανήλικες αθλήτριες: Έγραφε και σε βίντεο τις πράξεις του

Νέα συνταρακτικά στοιχεία για τη δράση του 35χρονου προπονητή του τένις που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών του έρχονται στο φως.

.

Ο 35χρονος προπονητής συνεχίζει να βρίσκεται προφυλακισμένος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών από πέρυσι τον Νοέμβριο. Κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με έξι τουλάχιστον ανήλικες αθλήτριές του, γεγονός που έγινε γνωστό όταν μία εξ αυτών αναγκάστηκε να παραδεχτεί στους γονείς της ότι ο προπονητής της την είχε προσεγγίσει με ερωτικές διαθέσεις. Είχε προηγηθεί μια «περίεργη» συνομιλία του νεαρού κοριτσιού με τον 35χρονο, την οποία εντόπισε ο πατέρας της στο κινητό της τηλέφωνο και με αυτή την αφορμή ζήτησε τη συνδρομή των αστυνομικών Αρχών.

Ο προπονητής εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του για περισσότερα από πέντε χρόνια με σκοπό να πλησιάζει ερωτικά τις ανήλικες αθλήτριές του, τις οποίες και αποπλανούσε. Τον διευκόλυνε το γεγονός ότι οι γονείς έδιναν την έγκρισή τους για να ταξιδεύει μαζί με τα κορίτσια σε χώρες του εξωτερικού, στα πλαίσια διεθνών τουρνουά στα οποία συμμετείχαν. Εκλεινε δωμάτια σε καλά ξενοδοχεία και παρείχε στις αθλήτριες και στους γονείς τους υποσχέσεις «για γρήγορη ανέλιξη και καταξίωση». Μέχρι που έπεσε στα χέρια των έμπειρων αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και η «καριέρα» του έλαβε άδοξο τέλος.

15112021dhmosiopoihshgada002

Βλέπετε, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με όσα έβλεπαν οι γονείς των ανήλικων αθλητριών. Αυτό που φαινόταν προς τα έξω δεν είχε καμία σχέση με όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των πολυτελών ξενοδοχείων, σε γυμναστήρια, ακόμη και έξω στη φύση. Αποδεικνύεται άλλωστε από οπτικό υλικό που ξεκλείδωσαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο προσκομίστηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση πριν από μία εβδομάδα.

Οι εικόνες που «αναδύθηκαν» από τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή και του κινητού του τηλεφώνου είναι τουλάχιστον σοκαριστικές.

Ενα μάτσο άγουρα κορίτσια φαίνονται να υποκύπτουν στις ακόρεστες σεξουαλικές ορέξεις του προπονητή τους, ο οποίος δεν αρκούνταν μόνο στη σαρκική επαφή μαζί τους, αλλά είχε το βίτσιο να τις βιντεοσκοπεί, σαν να πρόκειται για ώριμες γυναίκες που παίρνουν μέρος σε γυρίσματα ταινίας πορνό.

Φαντάζει αδιανόητο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, το γεγονός ότι ο προπονητής του τένις φρόντιζε να μαγνητοσκοπεί σχεδόν όλες τις συνευρέσεις του με τις ανήλικες αθλήτριές του. Μάλιστα σε κάποιες φαίνεται να ασελγεί παρά φύση.
Ειδικότερα, αυτό συμβαίνει με μια νεαρή αθλήτριά του η ηλικία της οποίας δεν δείχνει να υπερβαίνει τα 14 με 15 έτη. Να σημειωθεί ότι όλες οι λήψεις γίνονταν με τη χρήση κάμερας GoPro.
Την ίδια κάμερα χρησιμοποιεί σε όλες τις ερωτικές του επαφές με τις ανήλικες.

Του χρησίμευε για να αλλάζει συνεχώς οπτικές γωνίες και να ζουμάρει στα επίμαχα σημεία, σαν να πρόκειται για κανονικά γυρίσματα αισθησιακής ταινίας.
Μέσα στα επίμαχα βίντεο που έχουν προσκομιστεί στον αρμόδιο ανακριτή «πρωταγωνιστεί» άθελά της και μια μικρή αθλήτρια ο πατέρας της οποίας αλλά και η ίδια είχαν πει στους αξιωματικούς του Ανηλίκων ότι ο 35χρονος προπονητής δεν έχει σχέση με όσα του προσάπτουν. Πως πρόκειται για ένα αξιόλογο άτομο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα…

Το modus operandi του προπονητή

Ο 35χρονος προπονητής του τένις συνελήφθη στις 5-11-2021 κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε ο 8ος τακτικός ανακριτής. Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία μετά από καταγγελία της πρώτης ανήλικης, η οποία παραδέχτηκε ότι υπήρχε ερωτική επαφή μαζί του.

IMG_2548

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του πρώτου θύματος εντόπισε κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κόρη του με τον προπονητή, το περιεχόμενο των οποίων δεν του άφηνε καμία αμφιβολία πως δεν πρόκειται για μια απλή σχέση προπονητή με την αθλήτριά του.

Από την προανάκριση και έρευνα και από τις καταθέσεις των ανήλικων αθλητριών καθώς κι άλλων μαρτύρων προέκυψε ότι ο προπονητής εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης που είχε αναπτύξει με τις ίδιες, τις προσέγγιζε στη συνέχεια με ερωτικές διαθέσεις και σύναπτε μαζί τους ερωτικές σχέσεις, εκ των οποίων κάποιες ήταν ολοκληρωμένες. Μεταξύ άλλων, οι ανήλικες αθλήτριες και οι γονείς τους αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ο προπονητής τούς βοηθούσε πολύ στις προπονήσεις, είχε πολύ καλές σχέσεις με όλες τις οικογένειες και μάλιστα πήγαινε στα σπίτια τους προσκεκλημένος.

Κάποιες φορές δε, καλούσε στο δικό του σπίτι όλη την ομάδα για να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια. Με τα ίδια κορίτσια είχε επαφές και εκτός των ωρών προπόνησης. Πήγαινε μαζί τους σινεμά, για ψώνια και γενικά περνούσαν πολλές ώρες μαζί. Κατάφερνε να τις προσεγγίζει με ερωτικό τρόπο, διατηρώντας συνεχή επαφή μαζί τους, ακόμα και στο τηλέφωνο, με όπλο τον χειριστικό του χαρακτήρα. Τις έπειθε ότι το να συνάψουν σχέσεις μαζί του ήταν κάτι φυσιολογικό και σωστό και μάλιστα οι κοπέλες δεν γνώριζαν μεταξύ τους ότι ο προπονητής διατηρούσε ταυτόχρονα επαφή μαζί τους. Τις είχε ορκίσει να μη μιλήσουν πουθενά, πείθοντάς τες ότι στο πρόσωπό του είχαν ανακαλύψει τον έναν και μοναδικό έρωτα της ζωής τους.

Κάπως έτσι, έχοντας κερδίσει και την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονέων, προχωρούσε σε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του.

«Η εμπιστοσύνη που χαίρει από τους γονείς είναι τόσο μεγάλη, που αρκετοί γονείς τού επιτρέπουν να συνοδέψει τις ανήλικες κόρες τους σε διάφορα πολυήμερα τουρνουά τένις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» αναφέρεται επί λέξει στη δικογραφία, στην οποία αρχικά συμπεριλήφθηκαν τα ονόματα δύο αθλητριών, ηλικίας σήμερα 16 και 20 χρόνων αντίστοιχα, ωστόσο οι πράξεις είχαν γίνει στην ηλικία των 15 ετών. Μαζί τους συμπεριλήφθηκαν και τα ονόματα δύο ακόμη συναθλητριών, ηλικίας 15 και 16 ετών, οι γονείς των οποίων αρνήθηκαν ότι οι κόρες τους είχαν σεξουαλικές επαφές με τον προπονητή τους.

Ομως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης προέκυψαν κι άλλες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, μια 23χρονη κοπέλα αποκάλυψε ότι είχε ερωτικές επαφές με τον προπονητή στην ηλικία των 13-14 ετών και μία άλλη, 22 ετών, είπε στους αστυνομικούς ότι είχε συνευρεθεί με τον προπονητή της όταν ήταν 14-15 ετών. Οι δύο αυτές κοπέλες που είχαν μετακομίσει σε άλλες περιοχές προσήλθαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων οικειοθελώς. «Μόλις μάθαμε ότι είχε κάνει τα ίδια και σε άλλες κοπέλες, βρήκαμε το θάρρος να έρθουμε και να τον καταγγείλουμε», είπαν στους αστυνομικούς.

Επισημαίνεται ότι οι γονείς της μικρότερης σε ηλικία κοπέλας που αποπλανήθηκε από τον προπονητή και δυστυχώς «πρωταγωνιστεί» σε ένα από τα ροζ βίντεο που «ανασύρθηκαν» από τον υπολογιστή του όχι μόνο υποστήριξαν με σθένος την αθωότητά του, αλλά βρέθηκαν κι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων κατά την προσαγωγή του ενώπιον του ανακριτή, φωνάζοντας ότι είναι αθώος.

Στην απολογία του ο προπονητής ισχυρίστηκε αρχικά ότι έκανε ένα λάθος, ενώ φέρεται να είπε πως θέλει να πληρώσει για όσα έκανε αλλά όχι για αυτά που του προσάπτουν.

Σε δήλωση του ο δικηγόρος του 35χρονου, Χριστόδουλος Φίλιας, ανέφερε τα εξής: «Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε. Κατηγορείται για τρία κακουργήματα, τα δύο δεν υπάρχουν και η τρίτη κατηγορία είναι πλημμεληματική. Είχε μια σχέση με την πρώτη κοπέλα, από την ηλικία των 17 έως τα 21 έτη, δεν ήταν προπονητής της, δεν έχει υπάρξει καμία παράβαση. Με την άλλη κοπέλα παραδέχεται ότι είχε σχέση, δεν ήταν προπονητής της. Το κορίτσι είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και η παράβαση είναι πλημμεληματική».

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni