Πρίγκιπας Κάρολος: Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το Τατόι

Το πρώην βασιλικό Κτήμα Τατοΐου αποτελεί ‘έναν τόπο  με τον οποίο ο Πρίγκιπας Κάρολος έχει ιδιαίτερους συναισθηματικούς δεσμούς δεδομένου ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος του παππού του και πατέρα του Πρίγκιπα Φίλιππου, Πρίγκιπα Ανδρέα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επισκεφθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν, κι αυτή σε ιδιωτικό επίπεδο, τον τάφο του παππού του, το μακρινό 1998. Γι’ αυτό εξάλλου και έχει ζητήσει να δει τα σχέδια και τις μελέτες που σχετίζονται με την αναμόρφωση του κτήματος, ιδιαιτέρως δε αυτά που αφορούν στο πρώην βασιλικό Ανάκτορο που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα μετατραπεί σε επισκέψιμο μουσείο.

Κατά τις πληροφορίες δεν θα γίνει κάποια αναλυτική παρουσίαση των μελετών του έργου αλλά μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με το τί περιλαμβάνει το φιλόδοξο σχέδιο αποκατάστασης και αξιοποίησης του κτήματος Τατοΐου οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Όπως αποκαλύπτει εξάλλου στο protothema.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου Βασίλης Κουτσαβλής ο Πρίγκιπας Κάρολος είναι ενήμερος για την εξέλιξη των εργασιών καθώς το γραφείο του λαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σχετικές ενημερώσεις επί του θέματος μετά από δική του επιθυμία φυσικά. «Ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε προσκληθεί επίσημα από τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου να επισκεφθεί  το Τατόι το 2018, κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στη χώρα μας, δεν κατέστη όμως δυνατό. Αντ΄ αυτού προσκλήθηκα εγώ από την βρετανική Πρεσβεία να παραστώ στη δεξίωση που δόθηκε προς την τιμήν του έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να τον ενημερώσω σχετικά. Ο ίδιος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και φάνηκε συγκινημένος από τις προσπάθειες που κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογός μας για να σωθεί το Τατόι» δηλώνει ο ίδιος κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο ήπιο και χαμηλών τόνων, με εξαιρετικό χιούμορ, βαθιά καλλιέργεια αλλά και έντονα ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που σε εκείνη την συνάντηση αντιμετώπισε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση το όραμα του Συλλόγου να αποκατασταθεί το κτήμα Τατοΐου με βασική προτεραιότητα όμως τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni