Πούτιν: Υπεβλήθη σε εγχείρηση για καρκίνο τον Απρίλιο,υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Στη δημοσιότητα έρχεται μια απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, στην οποία αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει καρκίνο και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο, για τον οποίο ακολουθεί θεραπείες.

Όπως αναφέρει το Newsweek, η έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θέλει τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εισάγεται μυστικά σε νοσοκομείο μόλις τον περασμένο Απρίλιο για θεραπεία κατά του καρκίνου και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία και «φουντώνουν» τα σενάρια για την υγεία του.

Την εν λόγω απόρρητη έκθεση επιβεβαιώνουν στο Newsweek και υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών αυτών, καθώς έχουν διαβάσει τόσο αυτή όσο και τις ιατρικές εκθέσεις που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή.

Όμως, από εδώ και πέρα, όπως σημειώνει το διεθνές μέσο που επικαλείται το συμπέρασμα της απόρρητης έκθεσης, θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη η συλλογή πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση, με λίγους δικούς του ανθρώπους κοντά του.

Απόπειρα δολοφονίας τον Μάρτιο

Η ίδια απόρρητη έκθεση υποστηρίζει ότι τον περασμένο Μάρτιο έγινε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Βλαντιμίρ Πούτιν, για αυτό και ο Ρώσος πρόεδρος έχει κοντά του πολύ λίγους ανθρώπους, όσοι δηλαδή τον υποστηρίζουν.

Άλλωστε, είναι ισχυρή η αμφισβήτηση στον Πούτιν εκ των έσω, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, το οποίο τονίζει ότι αποτελεί ένα ζήτημα που το γνωρίζει και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος. Δηλαδή, ότι πολλοί στενοί συνεργάτες του στο Κρεμλίνο τον αμφισβητούν, όχι όμως μπροστά του.

Όλα αυτά προκαλούν ανησυχίες ότι ο Πούτιν γίνεται ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην προεδρία της Ρωσίας, κάτι που οι Αμερικανοί θεωρούν ότι τον καθιστά εξαιρετικά απρόβλεπτο. Πάντως, και πάλι οι προοπτικές για έναν πυρηνικό πόλεμο είναι λιγότερο πιθανές.

 

Recommended For You

About the Author: efoni