ΠΟΥ: Παγκόσμια απειλή η ινδική μετάλλαξη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η ινδική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού, γνωστή και ως B.1.617, ταξινομείται ως παράγοντας παγκόσμιας ανησυχίας.

«Κατατάσσουμε το εν λόγω στέλεχος ως παράγοντα ανησυχίας σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ, Μαρία βαν Κέρκοβ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. «Υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν αυξημένη μεταδοτικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή της στο Γαλλικό Πρακτορείο, η ειδικός του Οργανισμού Σούμια Σουαμινάθαν ανέφερε ότι η ινδική μετάλλαξη επιδεινώνει την υγειονομική κατάσταση στη χώρα.

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι «τα επιδημιολογικά στοιχεία που παρατηρούμε στην Ινδία σήμερα επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα στέλεχος του ιού που μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα».

Τόνισε μάλιστα ότι ευθύνονται επίσης οι μεγάλες συναθροίσεις, οι κοινωνικές συναναστροφές καθώς και η χαλάρωση σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας και την τήρηση άλλων προστατευτικών μέτρων.

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ. Άντονι Φάουτσι, ανέφερε πως θεωρεί αναγκαία την επιβολή πανεθνικού lockdown στην Ινδία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έντονη κρίση που έχει προκαλέσει το σφοδρό δεύτερο κύμα της Covid-19.

Με πληροφορίες από Reuters, CNN

Recommended For You

About the Author: efoni