Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και «βουτιά» της θερμοκρασίας- Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Μετά την παρατεταμένη ηλιοφάνεια και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο καιρός θα… δείξει τα δόντια του με τον υδράργυρο να κάνει «βουτιά» 10 βαθμών Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποιεί για μεταβολή του καιρού την Παρασκευή με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας 10 βαθμούς.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πολικός αεροχείμαρρος την Παρασκευή 19 Απριλίου φέρνει μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης και χιονοπτώσεις σε υψόμετρο 1400 μέτρων και άνω.

Το Σάββατο 20 Απριλίου θα εκδηλωθούν βροχές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επίσης θα πλέουν ισχυρή βοριάδες.

Την Κυριακή 21 Απριλίου μια ακόμη διαταραχή θα δημιουργήσει ηπιότερα φαινόμενα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και  ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς !Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές  το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη  18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο  το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” (αεροχείμαρρος) -εικόνα-  που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα  γεωγραφικά πλάτη και  θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια! Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη , το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Recommended For You

About the Author: efoni