Ποιοι διεκδικούν την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ μετά την υπουργοποίηση Παπαστεργίου;

Αρκετοί θα είναι οι υποψήφιοι εκείνοι που θα διεκδικήσουν την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου.

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ του in ακολουθούν οι Δήμαρχοι που θα αναλάβουν να συνεχίσουν το πετυχημένο έργο του Δημήτρη Παπαστεργίου στο ανώτατο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των 332 Δήμων της Ελλάδας. Να διευκρινίσουμε ωστόσο πως ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ που θα προκύψει από ψηφοφορία των 31 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο νέο του πόστο ως τον Φεβρουάριο του 2024, όπου τότε θα φανεί αν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Αυτό διότι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023 θα αναδείξουν τους νέους Δημάρχους των 332 Δήμων της Ελλάδας οι οποίο θα κληθούν εκ νέου μετά από λίγους μήνες να ψηφίσουν για το επόμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ και τον Δήμαρχο που θα τους εκπροσωπεί στο ανώτατο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης τους, την ΚΕΔΕ.

 

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr την θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, θα διεκδικήσουν τόσο ο νυν Α΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, όσοι και ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Άλλη μια υποψηφιότητα που αναμένεται να κατατεθεί προέρχεται από την Περιφέρεια της Ελλάδας και συγκεκριμένα από το Αγρίνιο. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου λοιπόν αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα με την σειρά του. Ο Δήμαρχος Αγρινίου είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ανάμεσα στους υποψηφίους θα είναι επίσης ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Να σημειωθεί πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την δουλειά που έχει γίνει στην ΚΕΔΕ αυτή την τετραετία τόσο από τα μέλη του ΔΣ, προεξέχοντος του Προέδρου Δημήτρη Παπαστεργίου, του Γενικού Διευθυντή όσο και από τις επιτροπές και τους εργαζόμενους. Με αποκορύφωμα φυσικά το νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές.

Αυτά ισχύουν προς το παρόν, με τις συζητήσεις να κορυφώνονται τις επόμενες ημέρες.

Δεν αποκλείεται να προστεθούν στη πορεία και άλλοι υποψήφιοι αν και φαίνεται δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα.

Εκτός της πλειοψηφούσας παράταξης στις εκλογές της ΚΕΔΕ το 2019 όπου αναδείχθηκε η παράταξη «Ισχυροί Αυτοδιοικητικοί Δήμοι» καταλαμβάνοντας 19 έδρες στο 31μελες ΔΣ (Ο Δήμαρχος Αθηναίων συμμετέχει αυτοδικαίως στο ΔΣ), στην ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί τις επόμενες δέκα δεκαπέντε ημέρες, ρόλο σημαντικό θα παίξει και η στάση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων της Ένωσης, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταλήξει ποια υποψηφιότητα θα στηρίξουν.

Πηγή: in.gr

Recommended For You

About the Author: efoni