Πλεύρης: Διαγράφεται το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Σβήνονται τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστος άνω των 60 ετών όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος πρόσθεσε πως θα επανεξεταστεί και το θέμα των ανεμβολίαστων γιατρών.

Οι άνω των 60 που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόστιμο λόγω μη εμβολιασμού απαλλάσσονται από τη συγκεκριμένη οφειλή.

Σημειώνεται ότι το επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ήταν πρέπει να διαγραφεί το πρόστιμο είναι το πλήγμα που δέχεται η κοινωνία λόγω ενεργειακής κρίσης και του τσουνάμι των ανατιμήσεων.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως το 80% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Σχετικά με τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι τα πρόστιμα θα σβηστούν.

 

Οι υγιειονομικοί

Ο Θανός Πλεύρης σημείωσε επίσης ότι το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών θα επανεξεταστεί από το υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση θα εξαρτηθεί από το επιδημιολογικά δεδομένα τις επόμενης εβδομάδας και τα σενάρια για τον χρόνο επιστροφής τους είναι δύο:

  • Το ένα προσδιορίζει το χρόνο στον Νοέμβριο,
  • Το δεύτερο προσδιορίζει τον χρόνο επιστροφής στα τέλη του χρόνου.

Περίπου 6.500 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2021 εκ των οποίων περίπου οι μισοί επέστρεψαν στην πορεία καθώς εμβολιάστηκαν.

Αυτή τη στιγμή εκτός συστήματος βρίσκονται 2.200 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κυρίως νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Recommended For You

About the Author: efoni