Περιφέρεια Αττικής: Yπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η δρομολόγηση της δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική

Τη διατήρηση και εξέλιξη όλων των κρίσιμων έργων καθώς και την ένταξη νέων έργων, εμβληματικού χαρακτήρα προβλέπει η πρώτη τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2021 η οποία υπερψηφίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Μεταξύ των εμβληματικών νέων έργων είναι και η δρομολόγηση της δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική κάτι που εξασφαλίζεται με την ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων της εκπόνησης δύο μελετών που αφορούν στην έγκριση σκοπιμότητας και αξιολόγησης της θέσης χωροθέτησης του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα Εντάσσονται στο Πρόγραμμα 65 νέα έργα συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού 110.750.061,28€.

Με την πρώτη τροποποίηση του προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής, όπως επισημάνθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πέππα εξασφαλίζεται η διατήρηση και η επικαιροποίηση κρίσιμων έργων που σχετίζονται με έργα ασφάλειας, υποδομών και κοινωνικής συνοχής.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής χαιρέτισε με ικανοποίηση την υπερψήφιση της τροποποίησης επισημαίνοντας ότι η διοίκηση της Περιφέρειας «με όραμά της την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής δρομολογεί 65 νέα σημαντικά εμβληματικά προϋπολογισμού άνω των 110 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική προστασία, την κοινωνική μέριμνα και την ασφάλεια των πολιτών. Βούλησή μας είναι να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς αναπτυξιακά έργα προς όφελος των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντείνουμε τη συνεργασία μας με όλα τα αρμόδια υπουργεία και τους δήμους της Αττικής».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό στο έργο δρομολόγησης της κατασκευής νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Οι δύο μελέτες οι οποίες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αποτελούν, όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η προσπάθεια για να «μπει στις ράγες η υλοποίηση του έργου».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Ν. Πέππας κατά τη διάρκεια της εισήγησής του μεταξύ άλλων επισήμανε: «Προχωράμε ταχύτατα και παρά τις αντιξοότητες της περιόδου λόγω της υγειονομικής κρίσης, υλοποιώντας με αίσθημα ευθύνης, τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους πολίτες. Με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη μας Γ. Πατούλη επικαιροποιούμε το στρατηγικό μας σχέδιο με νέα έργα που έχουν στον πυρήνα τους την κοινωνική διάσταση, την Πολιτική Προστασία, την ασφάλεια των πολιτών και γενικότερα τη βελτίωση της καθημερινότητας σε όλη την Αττική».

Recommended For You

About the Author: efoni