Περιφέρεια Αττικής: Τηλεδιάσκεψη για τα ζώα συντροφιάς

Τις προτάσεις και παρεμβάσεις τους για το νομοσχέδιο των ζώων συντροφιάς που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσαν οι φιλοζωικοί σύλλογοι, ομοσπονδίες και οργανώσεις, ζητώντας να συμπεριληφθούν συντονισμένα σε διαβούλευση, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Περιφέρειας Αττικής με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, και διοργάνωσε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Στην τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας Αττικής για τα ζώα συντροφιάς παρέστησαν εκπρόσωποι από 120 εθελοντικές Οργανώσεις (Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Ενώσεις, ομάδες), οι οποίες κατέθεσαν εκ μέρους των μελών τους τις προτάσεις και διαφωνίες τους για το υπό συζήτηση Νομοσχέδιο και για τα θέματα της φιλοζωίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα 52 Φιλοζωικές Οργανώσεις είχαν υποβάλει εγγράφως τις προτάσεις τους στην φόρμα της περιφέρειας που τους είχε διανεμηθεί πριν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και ενημέρωσαν τους παριστάμενους η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, ο Γεν.Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Λεωνίδας Χριστόπουλος η Δάφνη Φιλιππάκη από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο Υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Ελευθέριος Γκαρίλας, ο Γεν. Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Αττικής Παύλος Χριστακόπουλος, εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Παρατάξεων από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ 25,καθώς και των κομμάτων Δημιουργία Ξανά και Κόμμα για τα Ζώα, 5 Δημοσιογράφοι Ελληνικού και Ευρωπαϊκού τύπου, ο επικεφαλής παράταξης Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Δημητρίου, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων και 11 Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υπάλληλοι Δήμων , Προϊστάμενοι Δήμων, ο Πρόεδρος της ΔΙΚΕΠΑΖ-ΠΕΣΥΔΑΠ, κτηνίατροι κ.λπ.

«Ως Περιφέρεια Αττικής προσερχόμαστε σ’ αυτή την συνάντηση πιστοί στις εξαγγελίες μας, καθώς έχουμε δεσμευθεί μαζί σας, για μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις. Για μας τα ζώα συντροφιάς αποτελούν μέλη της οικογένειας, μέλη της γειτονιάς, μέλη των υγιών πόλεων μας», δήλωσε ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη στον χαιρετισμό της τόνισε ότι ο ρόλος της Περιφέρειας δεν είναι νομοθετικός και ο στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να καταγράψει τα προβλήματα και τις θέσεις των ΟΤΑ, Φιλοζωικών σωματείων, κτηνιάτρων και εθελοντών, ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης. Προς τούτο στο σημερινό κάλεσμα δεν αποκλείσαμε κανέναν, αφού ο Περιφερειάρχης και εγώ θέλουμε η Περιφέρεια να αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του υποσχέθηκε ότι θα συμβάλλει όσο μπορεί στην καλύτερη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και αναφέρθηκε στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικουρικής βοήθειας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, το οποίο επεξεργάζεται η Περιφέρεια Αττικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υλοποίηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

«Σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πόλεων έχουμε ήδη ενεργοποιήσει προγράμματα που θα μπορούν σύντομα να αξιοποιούν τα αδέσποτα υπέρ της υγείας και της ψυχικής υγείας στους ηλικιωμένους στα γηροκομεία, καθώς και προγράμματα για την εκπαίδευση ακόμη και νηπίων –στους παιδικούς σταθμούς, για την συμπεριφορά στα ζώα συντροφιάς, και ειδικά στα αδέσποτα ζώα στην πόλη ή στην εξοχή.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Την εκδήλωση παρακολούθησαν φιλόζωοι από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική.

Recommended For You

About the Author: efoni