Περιφέρεια Αττικής: Καμία οικονομική σχέση δεν υπήρχε με τον 53χρονο παιδοβιαστή

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής με την οποία ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία οικονομική σχέση με τον 53χρονο παιδοβιαστή.

Όπως τονίζει η Περιφέρεια Αττικής αυτό «προκύπτει ξεκάθαρα μετά την επισταμένη έρευνα που διενήργησαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ενώ απαντώντας στην παράταξη της Ρένας Δούρου σημειώνει πως «η εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου αποτελεί ντροπή».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει η Περιφέρεια Αττικής, απαντώντας σε ανακοίνωση της παράταξης “Δύναμη Ζωής” της Ρ. Δούρου, η οποία ζητούσε διευκρινίσεις για ενδεχόμενη οικονομική σχέση μεταξύ του Γ. Πατούλη και του καταγγελλόμενου για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού. Στη σχετική απάντηση της Περιφέρειας, γίνεται λόγος για «αήθεις σπέκουλες» από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης και «Δύναμης Ζωής», καθώς και για πρόσδοση πολιτικής χροιάς σε μια υπόθεση ποινικού δικαίου.

Ειδικότερα, στο σκέλος της ερώτησης «περί σιωπής» και «υποχρέωσης της διοίκησης να δώσει καθαρές εξηγήσεις», επισημαίνεται από πλευράς διοίκησης της Περιφέρειας, πως πρόκειται για ακόμη ένα θεσμικό ατόπημα της «Δύναμης Ζωής» και της επικεφαλής της, καθώς «θεσμικά δεν μπορεί ο περιφερειάρχης να εκφέρει άποψη για ένα έγκλημα – όσο ειδεχθές και αν αυτό είναι – τη στιγμή που η έρευνα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης είναι σε εξέλιξη».

«Αν η παράταξη της κυρίας Δούρου δεν έχει μάθει να σέβεται τους θεσμούς, η διοίκηση της Περιφέρειας δεν πρόκειται να την ακολουθήσει» σημειώνεται επίσης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι (η διοίκηση) δεν έχει άποψη, «και μάλιστα ισχυρή και ξεκάθαρη:

Καμία ανοχή στους παιδεραστές!

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν παίζει με τα ζητήματα ηθικής τάξης, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη ζωή των παιδιών μας. Είμαστε δίπλα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής βίας και στις οικογένειές τους, χωρίς αστερίσκους.

Και είναι ασφαλώς ευνόητο ότι δεν φέρει ευθύνη, όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του.

Η διοίκηση της Περιφέρειας δεν απαντά όμως μόνο με ξεκάθαρα λόγια. Απαντά και με ξεκάθαρα έργα.

Στο πλαίσιο αυτό παρατίθεται σειρά δράσεων και προγραμμάτων που στηρίζει σταθερά κατά τη θητεία της η παρούσα διοίκηση, όπως είναι:

-Η λειτουργία δεκάδων δομών σε όλη την Αττική για την προστασία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε θύματα σεξουαλικής, σωματικής και ψυχολογικής βίας – γυναίκες και ανήλικα παιδιά.

-Δεκάδες δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, στην καταπολέμηση του bullying, του trafficking, των έμφυλων στεροτύπων και διακρίσεων και της ρητορικής του μίσους.

-Πρόγραμμα ψηφιακού εγγραμματισμού και στις Σχολές Γονέων, σε συνεργασία με καθηγητές του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωσή τους και για την δράση παιδεραστών, τόσο στο πραγματικό, όσο και στον ψηφιακό κόσμο.

Επίσης, η Περιφέρεια καταγγέλλει την προσπάθεια εργαλειοποίησης ενός απεχθούς και αυτονόητα απόλυτα καταδικαστέου από κάθε σώφρονα άνθρωπο γεγονότος. Καλεί την Ρ. Δούρου και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «αν πιστεύουν πραγματικά και όχι υποκριτικά αυτό που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ότι δηλαδή ‘δεν συνιστούν απόδειξη ενοχής οι φωτογραφίες και το βίντεο’ του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και άλλων πολιτικών προσώπων, με τον φερόμενο ως δράστη, του οποίου αυτονόητα αγνοούσαμε το πραγματικό ποιόν και τον άρρωστο χαρακτήρα, να το πουν καθαρά και μετά να σωπάσουν».

Τέλος, υπογραμμίζεται, πως «στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση που μας έχει συγκλονίσει όλους, μεγαλύτερη αξία έχει η αντίδραση της Δικαιοσύνης και όχι ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ κομμάτων και παρατάξεων, για ένα έγκλημα το οποίο όλοι αποδοκιμάζουμε».

Recommended For You

About the Author: efoni