Περιφέρεια Αττικής: Θλιβερό η κ. Δούρου να μιλά για πληρωμή γραμματίων στην ακροδεξιά

«Ξεκαθαρίζουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής δε διχάζεται, ούτε είναι κομματικό όργανο. Προχωράμε μπροστά για το καλό του Πολίτη¨, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, με αφορμή, όπως υποστηρίζει, την ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου και τις αναφορές της προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, όσον αφορά στη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι «Είναι θλιβερό να μιλά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής για πληρωμή γραμματίων στην ακροδεξιά, όταν το κόμμα της κυβέρνησε από το 2015 ως το 2019 τη χώρα, στηριζόμενο σε ακροδεξιά δεκανίκια

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από την προηγούμενη της επετείου, ανέδειξε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ανακοίνωση ευθύνης μελών του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν φέτος σε καμία εκδήλωση για το Πολυτεχνείο για λόγους συνείδησης.»

Ταυτίστηκε απόλυτα, όπως σημειώνει η ανακοίνωση της Περιφέρειας, με τη θέση των ανθρώπων που έδωσαν προσωπικό αγώνα για τη δημοκρατία, βιώνοντας με σκληρό κι απάνθρωπο τρόπο τις συνέπειες της επιλογής τους αυτής, από ένα ανελεύθερο καθεστώς. Κι επέλεξε να μην ταυτιστεί με πρόσωπα και κόμματα που διαχρονικά καπηλεύονται τον αγώνα αυτό, για να κτίσουν προσωπικές πολιτικές καριέρες.

Για μας, συνεχίζει, το Πολυτεχνείο είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια κατάθεση στεφάνου. Το Πολυτεχνείο και όσα συμβολίζει, ως κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, που πιστεύει στις αρχές και τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

«Τα ιδανικά της γενιάς του Πολυτεχνείου δεν προδίδονται από τη ματαίωση μιας πορείας ή από τη μη κατάθεση στεφάνου για υγειονομικούς κι όχι ιδεολογικούς λόγους. Προδίδονται από ανεύθυνες και ανθρωποκτόνες επιλογές, που περιφρονούν την αξία της ανθρώπινης ζωής, που βάζουν το κομματικό συμφέρον, πάνω από την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας», τονίζει.

«Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι απαιτείται από όλους λογική και υπευθυνότητα. Σεβασμός στους νόμους του Κράτους. Αλλά πάνω από όλα, απαιτείται σεβασμός σε αυτούς που δίνουν καθημερινά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες τη μάχη, για να “κερδίσουμε τον πόλεμο” με τον κορωνοϊό και να σωθούν ανθρώπινες ζωές», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Recommended For You

About the Author: efoni