Περιφέρεια Αττικής – ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» καθάρισαν παραλίες στην Ανατολική Αττική

Με τη συμμετοχή οχημάτων και δεκάδων εθελοντών συνεχίστηκε η δράση της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΔΣΝΑ και «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για τον καθαρισμό των παραλιών της Αττικής. Αυτή τη φορά σειρά είχαν οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα οι δήμοι Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος.

Ειδικότερα στην Αττική, η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ συνέδραμαν με 20 μεγάλα οχήματα απομάκρυνσης υλικών, ειδικά μηχάνημα καθαρισμού των ακτών και με περίπου 50 εθελοντές. Τη δράση υποστήριξαν και οι Δήμοι της Αττικής παρέχοντας καθαριστικά μηχανήματακαι εξοπλισμό.

Τον καθαρισμό επόπτευσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν, υπογραμμίζοντας ότι η προσφορά τους είναι σημαντική για το κοινωνικό σύνολο.

Στην δράση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευαγ. Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Δ. Μάρκου, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δράσης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στις ομάδες εθελοντών, στα στελέχη της Περιφέρειας, στους Δημάρχους και σε όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου να καθαριστούν οι ακτέςτης Ανατολικής Αττικής. Παράλληλα, διατύπωσε τις θερμές ευχαριστίες του και προς τον επικεφαλής του «Όλοι μαζί Μπορούμε» του Σκάϊ Γ. Σπανολιό,επισημαίνοντας ότι η συνεργασία μαζί του και με όλο το δυναμικό του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι ιδιαίτερα ουσιαστική και έχει κάθε φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα τόσο για την υγεία των πολιτών όσο και για το Περιβάλλον.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», με τις εθελοντικές ομάδες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού συμβάλουμε ενεργά για 3ο συνεχόμενο Σάββατο, στην προσπάθεια να διατηρηθούν καθαρές οι παραλίες μας. Με αυτές τις δράσεις θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως την ευθύνη να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον, την έχουμε όλοι ανεξαιρέτως. Προς αυτή την κατεύθυνση απαιτείται επαγρύπνηση αλλά και ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέδραμαν αυτές τις 3 εβδομάδες στον καθαρισμό σε παραλίες του νότιου τομέα της Αττικής, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και σήμερα στο ανατολικό τμήμα του Ευβοϊκού. Πιστεύω ότι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας. Ενωμένοι στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Σεβόμαστε το περιβάλλον-Προστατεύουμε τις ακτές των νησιών της Αττικής μας. Όλοι μαζί «χτίζουμε» μία «Πράσινη» Περιφέρεια».

Κατά τη σημερινή δράση καθαρίστηκαν οι εξής παραλίες του ευβοϊκού:

– Στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, η Παραλία Αρτέμιδας

– Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, η Παραλία του Αγίου Νικολάου

– Στον Δήμο Μαραθώνα, η Παραλία Μαραθώνα.

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμέτοχή δήμων και εθελοντών στις παραλίες του Νότιου Ευβοϊκού.

Recommended For You

About the Author: efoni