Περισσότερα από 70 δέντρα έσωσαν, μέσα στην πανδημία, τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης

Πάνω από 10.000 κιλά υλικών, ανακύκλωσαν κατά την περσινή σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, 7.378 μαθητές από 40 σχολεία του Δήμου Παλλήνης, που συμμετείχαν στον ετήσιο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανακύκλωσαν:

  • 4.144 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 70 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή, 1000 κιλών χαρτιού.
  • 1.407 κιλά πλαστικού
  • 1.615 κιλά συσκευών
  • 865 κιλά καπακιών
  • 30 κιλά τηγανέλαιων
  • 126 κιλά μπαταριών
  • 416 κιλά αλουμινίου

Οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον περσινό 5ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του προγράμματος Followgreen του Δήμου Παλλήνης, βραβεύτηκαν την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οινοποιείο Πέτρου».

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τις επιδόσεις τους παρά τις δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και απένειμε βραβεία και δώρα που προσέφεραν οι χορηγοί της δράσης.

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, γλάστρες με δάφνες καθώς και δώρα, όπως ψηφιακά πολυμηχανήματα εκτύπωσης-scanner, laptops, tablets, κλπ.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη του 6ου Μαθητικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης Followgreen που θα διεξαχθεί κατά την παρούσα σχολική χρονιά, όπως έχει καθιερωθεί, με την διαλογή στη πηγή, έξι (6) ανακυκλώσιμων υλικών.

Παράλληλα, με τον φετινό Μαραθώνιο, θα διενεργηθεί εικαστικός διαγωνισμός-δράση, αφιερωμένη στην προσπάθεια για περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης, με τίτλο «Πλαστικά μιας χρήσης! Πως θα γλυτώσω από τον ¨εθισμό¨ τους» . Στο πλαίσιο αυτό, κατά την τελετή, παρουσιάστηκαν σχετικά  δρώμενα-βίντεο, από το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα και το 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης.

Η φετινή δράση θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2022, με ένα φεστιβάλ φωτογραφίας-ζωγραφικής.

Το παρών στην εκδήλωση, έδωσαν και οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ.κ. Δημήτρης Νικολετσόπουλος και Ανδρέας Αλεξανδρής, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Γιώργος Μουρτζιάπης και Δημήτρης Μπαξεβάνης, και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης, Άγγελος Λιακόπουλος.

Την τελετή συντόνισε η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής και αρμόδια για το πρόγραμμα Followgreen, Πόπη Ζινέλη.

Υποστηρικτές της δράσης είναι οι: «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης», «ΑΦΗΣ», «WATT», «Kάθε Κουτί Μετράει», «RECYCOM».

Recommended For You

About the Author: efoni