Πελέ: Δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία- Βρίσκεται υπό παρηγορητική φροντίδα

Δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ, ο οποίος πλέον βρίσκεται υπό παρηγορητική φροντίδα, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Folha de S.Paulo».

Η ίδια εφημερίδα επισημαίνει ότι η χημειοθεραπεία έχει πλέον ανασταλεί και ότι ο Πελέ λαμβάνει πια διαφορετική αγωγή, προκειμένου να περιορίσει συμπτώματα όπως ο πόνος και η δύσπνοια.

 

Η πρώτη διάψευση για τη σοβαρότητα της κατάστασης του είχε γίνει από την κόρη του Κέλι Νασιμέντο η οποία λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολοείχε δηλώσει: «δεν υπάρχει καμία έκτακτη εισαγωγή ή επιδείνωση της υγείας του. Είναι στο νοσοκομείο προκειμένου να ρυθμίσει τη φαρμακευτική αγωγή του».

Ωστόσο υπήρξαν και νέα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο «βασιλιάς» δεν ανταποκρινόταν στη χημειοθεραπεία (πέρσι είχε κάνει επέμβαση για αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο) στην οποία υποβάλλονταν τους τελευταίους μήνες κι αυτό έχει δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου να μην επιβεβαιώνει τις συγκεκριμένες πληροφορίες αλλά να κάνει λόγο για λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

«Ο Edson Arantes do Nascimento εισήχθη στο Albert Einstein την περασμένη Τρίτη (29/11) για επανεκτίμηση της χημειοθεραπείας για τον όγκο του παχέος εντέρου που εντοπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η ιατρική ομάδα διέγνωσε λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία έχει αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Η ανταπόκριση ήταν επαρκής και ο ασθενής, που παραμένει σε κοινό δωμάτιο, είναι σε σταθερή κατάσταση με γενική βελτίωση της υγείας του. Ο παλαίμαχος άσος θα παραμείνει στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες για συνέχιση της θεραπείας».

Recommended For You

About the Author: efoni