«Πεθαίνουμε;» – Η ερώτηση του Αμπράμοβιτς μετά τα συμπτώματα δηλητηρίασης

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πιθανότατα δηλητηριάστηκε είτε από χλωροπικρίνη (Chloropicrin) είτε από χαμηλή δόση Novichok. Η ουσία Chloropicrin είχε χρησιμοποιηθεί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το Novichok είναι η ουσία με την οποία δηλητηρίασαν και τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο Αμπράμοβιτς, αφότου εμφάνισε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, φέρεται να ρώτησε τον γιατρό που τον εξέταζε: «Πεθαίνουμε;», αναφέρει το δημοσίευμα. Ο ίδιος καθώς και άλλοι Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα αδιαθεσίας και προσωρινής τύφλωσης. Ο Αμπράμοβιτς χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη στην Κωνσταντινούπολη αφού πέταξε στην Τουρκία για τις συνομιλίες για την Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε τις αναφορές ότι ο Ρώσος ολιγάρχης Ρόμαν Αμπράμοβιτς εμφάνισε συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από τη συνάντηση. «Αυτό είναι μέρος του πανικού των πληροφοριών, μέρος του σαμποτάζ, του πολέμου πληροφοριών. Αυτές οι αναφορές δεν είναι αληθινές».

Recommended For You

About the Author: efoni