Παυλάκης: Σχεδόν ανίκητη η μετάλλαξη «Δέλτα»

Απαισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίστηκε ο Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι σχεδόν ανίκητη.

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΙ πως η μετάλλαξη «Δέλτα» μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος και αυτό την κάνει σχεδόν ανίκητη. «Δεν μπορεί να σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε επίσης για το τείχος ανοσίας: «Βλέπω ένα σκληρό πυρήνα 20% που δεν θα εμβολιαστεί ποτέ, τουλάχιστον 20%, αν βάλετε και τα παιδιά στα 15% έχετε ένα 35% της κοινωνίας που δεν πρόκειται πότε… χρειάζεται τουλάχιστον 80% προστασία και πολύ παραπάνω» είπε.

Παράλληλα ο κύριος Παυλάκης ανέφερε πως: «Αν αφεθούν τα πράγματα έτσι όπως είναι, τα κρούσματα θα διπλασιάζονται σχεδόν κάθε εβδομάδα μια – δυο μέρες πριν, μια – δυο μέρες μετά».

Σύμφωνα με τον γιατρό το τέταρτο κύμα θα είναι χειρότερο από το τρίτο, το οποίο ήταν επιπεδομένο επειδή υπήρχε η πλειοψηφία των ανθρώπων που άντεξαν. «Το τέταρτο θα είναι χειρότερο, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπείτε σε αεροπλάνο με έναν υπερμεταδότη και να μην την πάθετε. Όταν όλοι βγάζουν τις μάσκες σε ένα εστιατόριο για δέκα λεπτά υπάρχει ένας υπερμεταδότης ‘θα την πάθουν”. Αυτό που έγινε με τα κρούσματα σε ένα πάρτι θα γίνει ο κανόνας» σχολίασε.

«Σχεδόν όλα τα εμβόλια που έχουμε από καταβολής κόσμου δεν αντιμετωπίζουν τη μόλυνση, αντιμετωπίζουν την ασθένεια», διευκρίνισε ο κ. Παυλάκης.

«Κάντε το εμβόλιο… Οι έγκυες κινδυνεύουν περισσότερο από το γενικό πληθυσμό, δεν κινδυνεύουν από το εμβόλιο έχει δοθεί σε χιλιάδες χιλιάδων εγκύους σε όλα τα στάδια της κύησης δεν έχει κανένα πρόβλημα» τόνισε ο γιατρός.

«Πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις με αυτό τον ιό, χωρίς όλα τα δεδομένα, με την εμπειρία και τα μάτια μας, όχι να κοιτάμε τι λένε τα κιτάπια… Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με 40% εμβολιασμένους άνθρωποι που τη γλιτώσανε στα περασμένα κύματα “θα την πάθουν τώρα”, θα υπάρχουν πολλοί θάνατοι θα επιβαρυνθεί πολύ το σύστημα» σημείωσε.

Recommended For You

About the Author: efoni