Πατούλης: «Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό στη Νέα Μάκρη»

Η φωτιά στη Νέα Μάκρη οριοθετήθηκε γρήγορα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος έκανε λόγο για εμπρησμό.

“Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες” ανέφερε στο Mega.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή. Ήταν δίπλα στα σπίτια και ο άνεμος ήταν έντονος» πρόσθεσε.

Όπως περιέγραψε ο κ. Πατούλης, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να συνδράμουν εναέρια μέσα, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί.

“Με τις πρώτες πρωινές ώρες όλοι οι δρόμοι θα ανοίξουν” τόνισε ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση» κατέληξε.

Recommended For You

About the Author: efoni