Πατούλης: «Η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι ανεκτίμητη»

Τις θερμές ευχαριστίες του εκφράζει ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στους χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι με την προσφορά τους καλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες αίματος του εθνικού μας συστήματος υγείας.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη ο Γ. Πατούλης χαρακτηρίζει την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών ως «ανεκτίμητη και ύψιστη πράξη ανθρωπιάς»! «Η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών στις 15 αιμοδοσίες που έχουμε οργανώσει τους τελευταίους 12 μήνες μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε τη σημαντικότερη τράπεζα που μπορεί να έχει ο ανθρώπινος πολιτισμός. Η τράπεζα αίματος, ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο της πανδημίας, συμβάλει προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, τόσο του Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, όσο και άλλων νοσοκομείων που έχουν ζητήσει τη συμβολή μας. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους τιμούμε για την ανεκτίμητη συμβολή τους, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους συμπολίτες μας».

Χθες Κυριακή 13 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συγχαρεί από κοντά εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πεδίον του Άρεως. 

Η αιμοδοσία η οποία οργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τον ΙΣΑ και την Ένωση Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ), ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη  και οργανώθηκε για τη στήριξη των αναγκών του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».  Στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία παρευρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες Εύα Χριστοδούλου, Όλγα Βασδέκη και Βαλέριος Λεωνίδης. Τον Περιφερειάρχη συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο συνεργάτης του αντιδημάρχου Υγείας τους Δήμου Αθηναίων Λ. Κεραμύδας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει από κοντά τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου Α. Αλεξόπουλο για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η αιμοδοσία.

Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του Περιφερειάρχη Αττικής Χριστίνα Γαλανοπούλου. Το σύνολο των δράσεων οργανώνονται με τη στενή συνεργασία της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας υγείας.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στο σύνολο των εθελοντών για την προσφορά τους, αλλά και στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής  και όλων των φορέων και συλλόγων που συμβάλουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες.

Χορηγοί των εθελοντικών αιμοδοσιών είναι το  Δειπνοσοφιστήριο και η vickos.

Recommended For You

About the Author: efoni