Παρατείνεται για 1 επιπλέον έτος με τη χορήγηση άλλων περίπου 3 εκ. ευρώ, το Πρόγραμμα στήριξης φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής

Με δεδομένο το σοβαρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο Πολιτισμός εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας αλλά και την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στη στήριξη του πολιτισμού αυτή τη δύσκολη περίοδο, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρατείνεται και επεκτείνεται το Πρόγραμμα στήριξης φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού από την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής για 1 ακόμα έτος.

Το εκτιμώμενο κόστος για αυτή τηνεπέκταση ανέρχεται σε περίπου 3 εκ. € και θα καλυφθεί από πόρους του Α.Π. 6 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Επισημαίνεται πως μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος της Περιφέρειας στηρίζονται ήδη με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, 13 φορείς σύγχρονου Πολιτισμού με έναν συνολικό π/υ άνω των 10 εκ .€

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση ο Περιφερειάρχης πριν από λίγες μέρες πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους, ενδεικτικά, από τους φορείς που στηρίζονται από την Περιφέρεια και τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μ. Βιδάλη.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην ύπαρξη των ετήσιων θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού για την Αττική, τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για τον τουρισμό και την εν γένει οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και τους διαβεβαίωσε πως βούληση της διοίκησης είναι η έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Ο πολιτισμός για εμάς είναι προτεραιότητα και πιστεύουμε πως αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να στηριχθεί και να αναδειχθεί ως φάρος ελπίδας, αναγέννησης και αισιοδοξίας» επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχοντας πλήρη γνώση, τόσο των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, όσο και της ανάγκης να στηριχθούν οι άνθρωποι του Πολιτισμού, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Βούλησή μας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής, η στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και η προσφορά πολιτιστικών αγαθών, υψηλής ποιότητας στους πολίτες και προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού, η Γενική Διευθύντρια της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών Τατιάνα Παππά, η Πρόεδρος ΔΣ και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης Ξένια Καλδάρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρης Γιοβανίδης, ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών Νίκος Τσούχλος και σύμβουλοι των παραπάνω φορέων.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι δράσεις και τα μελλοντικά σχέδια των φορέων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία του, επισημαίνοντας ότι δίνει σημαντικό «οξυγόνο» σε φορείς του πολιτισμού με αποδεδειγμένο καλλιτεχνικό έργο υψηλής ποιότητας και ευρείας αποδοχής.

Recommended For You

About the Author: efoni