Παραπέμπεται σε δίκη ο «ψευτογιατρός» από το Κορωπί

Με το βούλευμα παραπέμπεται σε δίκη ο κατηγορούμενος για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας. Με το ίδιο βούλευμα θα καθίσουν στο εδώλιο στο πλευρό του «Dr Kontos» – οπως συστηνόταν στα ανυποψίαστα θύματά του-, ακόμα 16 κατηγορούμενοι που φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού».

Γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, είναι ανάμεσα στα 16 πρόσωπα που θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Ο 47χρονος πάντως έχει υποστηρίξει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς. Σημειώνεται, ότι δεν παραπέμπεται σε δίκη η σύζυγος του ψευτογιατρού.

Τα αδικήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει ο 47χρονος είναι η ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, η διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, η κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, η αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, η πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, η οπλοκατοχή και η παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» και αν και είχε παραδεχθεί την κατηγορία της απάτης, είχε αρνηθεί ότι ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών και είχε υποστηρίξει ότι δεν αμειβόταν για τις υπηρεσίες του, αλλά έπαιρνε χρήματα μόνο για το κόστος των βοτάνων.

Η δράση του 47χρονου περιγράφεται λεπτομερώς στο βούλευμα, όπου καταγράφονται όλες οι περιπτώσεις εξαπάτησης, μεταξύ των οποίων και η περίπτωση παιδιού το οποίο το 2014, σε ηλικία μόλις 13 ετών, είχε διαγνωστεί με γλοιοβλάστωμα εγκεφάλου. Ο Dr Kontos πλησίασε τους γονείς του εκμεταλλευόμενος την απελπισία τους και τους έπεισε να διακόψουν «την προτεινόμενη, επιστημονικά ενδεδειγμένη, και ακολουθούμενη έως τότε θεραπεία, με χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κλπ. και να ακολουθήσουν ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε ο ίδιος».

 

Ειδική μνεία, γίνεται και στην υπόθεση σοβαρού τραυματισμού άνδρα λόγω πτώσης του από αλεξίπτωτο το 2014 στη Ρόδο. Ο άνδρας μετά την πτώση είχε σοβαρό κινητικό πρόβλημα και ποσοστό αναπηρίας 82%. Ο ψευτογιατρός, μαζί με συγκατηγορούμενούς του γιατρούς κλινικής -ανάμεσά τους και ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, χειρούργησαν τον ασθενή. Όμως, μετά το χειρουργείο αυτός υπέστη βαριά σωματική βλάβη, η οποία επήλθε με την «αφαίρεση ενός εκ των δεξιών πλευρών του».

Recommended For You

About the Author: efoni