Παραιτείται ο Όθωνας Ηλιόπουλος – Πληροφορίες ότι γίνεται βουλεύτρια η Πόπη Τσαπανίδου

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παραιτείται από βουλευτής Επικρατείας ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ενισχύοντας έτσι το σενάριο για είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τις ίδιες πληροφορίες, τον Όθωνα Ηλιόπουλο αναμένεται να τον αντικαταστήσει η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως ο Όθωνας Ηλιόπουλος είχε θίξει το σενάριο της παραίτησής του κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης στο Attica, όπου ανέφερε πως ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ως βουλευτής, λόγω του φόρτου εργασίας στο Χάρβαρντ όπου εργάζεται.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Από την ημέρα της ορκωμοσίας μου αλλά ακόμα και πριν από αυτήν, διακινούνται από κάποιους σενάρια ότι τελώ υπό παραίτηση. Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ουδέποτε ζήτησε, πολύ περισσότερο πίεσε, όπως αναγράφεται στον Τύπο, κάποιον από τους βουλευτές Επικρατείας να παραιτηθεί».

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς μπορεί να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Σε περίπτωση που ο Όθωνας Ηλιόπουλος αποφασίσει να παραιτηθεί, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κατά ποσό θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Κασσελάκης είναι στην ένατη θέση και – σε περίπτωση που μείνει κενή η πρώτη θέση – υπάρχουν δυο αναγνώσεις που μελετούνται για το ποια είναι η διαδικασία.

Η μια αναφέρει πως θα πρέπει να παραιτηθούν τα πέντε πρόσωπα που βρίσκονται πριν από αυτόν, που είναι επίσης επιλαχόντες. Πρόκειται για τους: Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέτα Λάλη.

Και η άλλη που εξετάζεται είναι να υπάρξει, μέσω ερμηνείας της νομοθεσίας, η αυτόματη αντικατάσταση του κ. Ηλιόπουλου από τον Στέφανο Κασσελάκη, ως ο επόμενος από τη λίστα των αποδήμων.

Recommended For You

About the Author: efoni