Παπαστεργίου: Δύσκολη μέρα για την Αυτοδιοίκηση λόγω κακοκαιρίας

Αναφερόμενος στην κακοκαιρία που έχει πλήξει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου επισημαίνει ότι «οι μεγάλες καταστροφές μας θυμίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε στρατηγική για το περιβάλλον».

Δύσκολη χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα για την Αυτοδιοίκηση, λόγω των μεγάλων καταστροφών που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, κηρύσσοντας τη δεύτερη μέρα των εργασιών του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

«Οι μεγάλες καταστροφές μας θυμίζουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε στρατηγική για το περιβάλλον», είπε ο κ. Παπαστεργίου και ευχήθηκε «κουράγιο» στους δημάρχους Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι περιοχές τους.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως τα εμπλεκόμενα υπουργεία και οι υπουργοί που θα δώσουν το «παρών» στο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πρέπει να «δεσμευτούν για άμεση αποκατάσταση των ζημιών και για έργα», προσθέτοντας πως «ο όγκος βροχής τα τελευταία χρόνια είναι τέτοιος που τα παλιά δίκτυα των δήμων δεν μπορούν να σηκώσουν. Είναι επιτακτική ανάγκη για περισσότερα κονδύλια».

Recommended For You

About the Author: efoni