Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 27/4: Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η ανατρεπτική Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου θα μας κάνει πιο ανήσυχους, ενώ μπορεί να προκαλέσει εντάσεις στις σχέσεις μας ή να μας οδηγήσει σε ρήξεις. Από την άλλη αυτό το φεγγάρι μας δίνει την ευκαιρία να αναγεννηθούμε και μας υπενθυμίζει ότι η αλλαγή είναι το μόνο σταθερό στη ζωή μας. Η Πανσέληνος σχηματίζεται στις 27 Απριλίου 2021 στην 7η μοίρα του Σκορπιού, λίγο πριν γυρίσει σε ανάδρομη πορεία ο σκοτεινός Πλούτωνας και κυβερνήτης του Σκορπιού και μας καλεί να εξελιχθούμε προσωπικά και πνευματικά, να μεταμορφωθούμε στον τομέα που μας επηρεάζει. Μας ζητά να ανακαλύψουμε την ισορροπία ανάμεσα στις παθιασμένες επιθυμίες μας έναντι της αίσθησης ασφάλειας και να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας κρατούν δέσμιους.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Σκορπιό τα συναισθήματα μας είναι πιο έντονα. Ενθουσιαζόμαστε και απογοητευόμαστε εύκολα και είμαστε πιο επιρρεπείς σε καβγάδες και ίντριγκες. Θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο και η καχυποψία και η ζήλια βασιλεύουν. Ο Σκορπιός συμβολίζει τη σκοτεινή μας πλευρά και όλα αυτά που κρατάμε κρυφά μέσα μας. Επίσης αφορά και στα χρήματα των άλλων, επομένως μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις σε οικονομικά θέματα.

Η αντίθεση που σχηματίζει με τον Ουρανό, που είναι ο πλανήτης του ξαφνικού και του απροσδόκητου, μπορεί να φέρει εξελίξεις, απρόσμενα γεγονότα, αλλαγές, παρορμητικότητα, επαναστατικότητα, αλλά και αποκαλύψεις. Επηρεάζονται περισσότερο Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος το ζώδιο και τον ωροσκόπο μας.

ΚΡΙΟΣ

Ό,τι κρύβετε μέσα στην ψυχή σας, τα βαθύτερα συναισθήματα σας ή τα όνειρα σας, μπορεί να έρθουν τώρα στην επιφάνεια για να τα εκφράσετε ή να τα αντιμετωπίσετε. Αν υπάρχει κάτι που σας «τρώει» τους τελευταίους έξι μήνες και το κρύβετε ή προσπαθείτε να το πνίξετε, τώρα θα «αναμετρηθείτε» μαζί του και θα πάρετε τις αποφάσεις σας. Μπορεί να αποφασίσετε να απελευθερωθείτε από μια τοξική σχέση ή να εκπληρώσετε ένα όνειρο που είχατε και δεν τολμούσατε να το πείτε. Επειδή όμως η Πανσέληνος εντείνει και τα συναισθήματα μας, ίσως θα ζήσετε ένα «δράμα» με κάποιον τρόπο. Ενδεχομένως, κάποιοι να μην καταλαβαίνουν το πώς αισθάνεστε ή αν θέλετε να δώσετε ένα τέλος σε μια σχέση σας να βρεθείτε αντιμέτωποι με έντονες αντιδράσεις. Να είστε προετοιμασμένοι για όλα και ιδιαίτερα για εντάσεις και καβγάδες. Ένας ακόμη πολύ σημαντικός τομέας που επηρεάζει η Πανσέληνος είναι τα οικονομικά, που θα πρέπει να τα βάλετε σε μια τάξη. Δεν είναι ευνοϊκή περίοδος για επενδύσεις, ιδιαίτερα αν ενέχουν ρίσκο. Τώρα θα πρέπει να βάλετε μια σειρά με τα χρέη και τις οφειλές σας. Προσέξτε πολύ τη διαχείριση τους, αλλά και τι συζητήσεις θα κάνετε πάνω σε οικονομικά θέματα, καθώς μπορεί να γίνουν αιτίες τσακωμών.

ΤΑΥΡΟΣ

Η επιρροή της Πανσελήνου είναι έντονη και αφορά όλες τις σχέσεις σας που έχετε επενδύσει συναισθηματικά. Γενικά θα κάνετε μια «αξιολόγηση» σε άτομα που εσείς θεωρείτε σημαντικά στη ζωή σας, για να αποφασίσετε αν ανταποκρίνονται με την ίδια γενναιοδωρία, εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και πίστη που δείχνετε και εσείς σε αυτούς. Θα είστε συναισθηματικά φορτισμένοι, θα τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά και θα αναζητάτε την πολυπόθητη «ασφάλεια» στη ζωή σας και στις σχέσεις. Αν νιώσετε ότι η ισορροπία έχει χαθεί σε κάποια σχέση σας, τότε θα προσπαθήσετε να σώσετε ό,τι μπορείτε και αν δεν τα καταφέρετε η απογοήτευση θα είναι μεγάλη. Ίσως να μην καταφέρετε να αποφύγετε κάποια ρήξη ή ένταση σε μια ερωτική σχέση ή μια συνεργασία και να κληθείτε να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον τους. Το να απομακρύνουμε άτομα από τη ζωή μας σίγουρα είναι επίπονο, αλλά είναι και λυτρωτικό αν δεν ανταποκρίνονται στις αξίες μας και στις προσδοκίες μας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Πανσέληνος στον Σκορπιό επηρεάζει τον τομέα της υγείας σας, των καθημερινών ρουτινών και της εργασίας και σας καλεί να απελευθερωθείτε από ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πλέον. Είτε πρόκειται για την καθημερινότητα της δουλειάς είτε για τις συνήθειες σας και την παραγωγικότητά σας, πρέπει να αντιμετωπίσετε πλέον σοβαρά αυτά τα θέματα και με ψυχραιμία να δείτε πού βαδίζετε. Μήπως το πρόγραμμα της δουλειάς σας επιβαρύνει την υγεία σας; Μήπως έχετε μπει σε τροχιά αυτοκαταστροφής και η ψυχολογία σας είναι στα τάρταρα; Από πού αντλείτε ευχαρίστηση μέσα στην ημέρα σας; Θα πρέπει να απαντήσετε σε όλα αυτά και να διατηρήσετε μόνο ό,τι σας εξελίσσει. Δεν θα αλλάξετε τη ζωή και τις συνήθειες σας σε ένα βράδυ, αλλά κάποιες αποφάσεις μπορείτε να τις πάρετε και να κάνετε μια ολοκαίνουργια αρχή. Βρείτε τρόπους να ομορφύνετε το περιβάλλον της εργασίας, αλλά και τη ζωή σας γενικότερα. Επιλέξετε πιο υγιεινή διατροφή και βάλτε την άσκηση στη ζωή σας. Ακόμη, το φεγγάρι αυτό μπορεί φέρει ανατροπές στη δουλειά, στο πρόγραμμα σας, αλλά και σε κάποιες σχέσεις και συνεργασίες. Επίσης, μπορεί να υπάρχει έντονο παρασκήνιο αυτή την περίοδο, οπότε να είστε προσεκτικοί.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ερωτικών σχέσεων και παιδιών έρχεται η Πανσέληνος, που θα φωτίσει τον 5ο οίκο στο ηλιακό σας ωροσκόπιο. Ίσως κάποιοι βρείτε την ευκαιρία να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας, να ασχοληθείτε με ένα ταλέντο σας, να εμπνευστείτε, να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας. Άλλοι πάλι μπορεί τώρα να νιώσετε την ανάγκη να εκφράσετε κρυμμένες επιθυμίες ή να αγκαλιάσετε ένα κομμάτι του εαυτού σας που το κρατούσατε μακριά από όλα τα βλέμματα. Μπορεί να αποκαλυφθούν κάποιες αλήθειες, μια σχέση που ήταν μυστική και πλέον δεν αντέχετε τα σκοτάδια, ίσως πάλι να αποφασίσετε να μιλήσετε για μυστικά που βαραίνουν την ψυχή σας, διότι πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθείτε. Θα θέλετε να βγουν όλα στο φως με όποιο κόστος. Μπορεί να σας απασχολήσει και κάποια φιλική σχέση που τώρα μπορεί να κριθεί η πορεία της.

ΛΕΩΝ

Δεν θα είναι μια εύκολη Πανσέληνος για εσάς καθώς αγγίζει τον ψυχισμό σας και ίσως φέρει στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος που τα κλωθογυρίζετε στο μυαλό σας. Ίσως και να σας πιάσει νοσταλγία για άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή σας και να πέσει η ψυχολογία σας. Όμως, αυτό δεν θα είναι το μόνο αγκάθι της Πανσελήνου που θα σας ταλαιπωρήσει. Θα υπάρχουν εντάσεις, ίσως και αλλαγές στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές σχέσεις. Και επειδή όλοι με αυτό το φεγγάρι θα είναι πιο συναισθηματικοί, χρειάζεται διπλωματία και όχι ανεβασμένους τόνους. Προσπαθήστε να ελέγξετε όσο μπορείτε την εξουσιαστική πλευρά σας, διότι δεν θα σας οδηγήσει πουθενά. Μπορεί να έχετε καβγάδες με τον σύντροφό σας και να κλονίζετε η αίσθηση ασφάλεια σας ή μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα σε συμφωνίες που είχατε κάνει στη δουλειά και τώρα να απαιτούν από εσάς διαφορετικά πράγματα και όλο αυτό να εξαντλήσει το νευρικό σας σύστημα. Δείξτε τη δέουσα ψυχραιμία και προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από συναισθηματικές εξάρσεις, διότι οι ρωγμές που θα ανοίξουν με αυτό το φεγγάρι δύσκολα θα κλείσουν στη συνέχεια.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Πανσέληνος στον Σκορπιό από τη μία σας βοηθά να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, αλλά από την άλλη αυτό μπορεί να σας φέρει σε σύγκρουση με άτομα του περιβάλλοντος σας. Θα έχετε την ανάγκη να ακολουθήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας με τον δικό σας τρόπο και θα κλείσετε τα αυτιά σας στην κριτική που δέχεστε για τις πράξεις και τις αποφάσεις σας και όπως είναι κατανοητό αυτό θα προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα σε αυτούς που πλέον δεν θα υπολογίζετε τη γνώμη τους και η επίθεση που θα δεχτείτε είναι δεδομένη. Εσείς θα θέλετε οι άλλοι να ακολουθήσουν τον ρυθμό σας, αλλά αν το κάνετε με προκλητικό τρόπο θα προκληθούν τριγμοί με άτομα του περιβάλλοντος σας, αλλά και τους συνεργάτες σας, που ίσως οδηγήσουν και σε αλλαγές. Επίσης, μπορεί να σας απασχολήσουν θέματα σπουδών και εκπαίδευσης.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος στον Σκορπιό θα σας κάνει να τα μετράτε όλα και τα χρήματα και τα αισθήματα. Ο καθορισμός ορίων σε σχέσεις και οικονομικά είναι απαραίτητος με αυτό το φεγγάρι, αλλά θα πρέπει να τον κάνετε προσεκτικά για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Θα ασχοληθείτε με τα έσοδα και τα έξοδα προσπαθώντας να βάλετε μια τάξη, αλλά και να βρείτε τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα. Η επιθυμία σας να βάλετε ένα πρόγραμμα στη ζωή σας και να καταλάβετε πού πηγαίνουν τα χρήματά σας, ίσως αποτελέσει την αιτία για καβγάδες με συνεργάτες ή τον-ην σύντροφό σας. Γενικά θα είστε σε μια φάση που θα προσπαθείτε να ανακαλύψετε τι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, όχι μόνο στο πορτοφόλι σας, αλλά και στις σχέσεις σας με τους άλλους και μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις σε σχέσεις και συνεργασίες που να σας οδηγήσουν σε αποφάσεις, οι οποίες δεν θα είναι εύκολες και θα μπείτε διλήμματα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας οι αλλαγές είναι σχεδόν δεδομένες και ίσως να αισθάνεστε μπερδεμένοι και ψυχολογικά πιεσμένοι. Θα είστε συναισθηματικά φορτισμένοι και κάθε πρόβλημα που θα παρουσιάζεται θα το αντιμετωπίζετε με την καρδιά σας και όχι με τη λογική και αυτό θα σας εξουθενώσει. Η σύγχυση θα είναι έντονη, οπότε πριν αποφασίσετε για κάτι ή πριν οδηγήσετε κάποια συζήτηση σε αδιέξοδο, θα πρέπει πρώτα να έχετε ξεκαθαρίσει στο μυαλό σας τι θέλετε. Έχετε έντονη την ανάγκη να αισθανθείτε ασφάλεια σε σχέσεις και συνεργασίες και επιθυμείτε να σας δείξουν και οι άλλοι την εκτίμηση τους εδώ και τώρα. Τα ξεκαθαρίσματα που εσείς θέλετε, ίσως οι άλλοι να μην είναι έτοιμοι να τα κάνουν και η κατάσταση να οδηγηθεί σε σύγκρουση. Είστε πιο δυνατοί από τις δυσκολίες και το ξέρετε, απλά δώστε και στους άλλους τον χρόνο που χρειάζονται. Προσοχή και στην υγεία.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία, αλλά και τις επαγγελματικές σχέσεις. Τώρα θα σκεφτείτε σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο τι είναι αυτό που σας γεμίζει, ποιοι είναι οι άνθρωποι που θέλετε δίπλα σας και πώς θα βρείτε τη γαλήνη και την ηρεμία στη ζωή σας. Το φεγγάρι στον Σκορπιό θα δημιουργήσει μια συναισθηματική ρωγμή, που όμως θα σας βοηθήσει για να δείτε τα δεδομένα πιο ξεκάθαρα. Το τελευταίο διάστημα τρέχετε και δεν φτάνετε και δεν προλαβαίνετε να κρίνετε τι και ποιος αξίζει. Η δουλειά, το καθήκον οι υποχρεώσεις, σας έχουν ρουφήξει και δεν ζείτε. Σταματήστε λίγο, ξεκουραστείτε και βρείτε τι έχει νόημα για εσάς. Κλείστε τα αυτιά σας στις απαιτήσεις άλλων και δείτε τις ανάγκες σας και πώς θα προχωρήσετε με υγιείς σχέσεις και συνεργασίες και σωστές συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Αφήστε το «άρρωστο» πίσω και δώστε σημασία στην υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση που τόσο έχετε παραμελήσει. Δώστε σημασία σε σας και αγαπήστε τον εαυτό σας. Καταναλώστε υγιεινές τροφές, βγείτε στη φύση, περπατήστε και αφήστε το σώμα και το μυαλό σας να ξεκουραστεί. Και τότε οι λύσεις θα βρεθούν και οι αποφάσεις θα είναι σωστές.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Πανσέληνος επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις, ερωτικές ή φιλικές, φέρνοντας όμως σε κάποιες περιπτώσεις ένταση και ανατροπές. Από τη μία θα είστε κοινωνικοί, θα θέλετε να έρθετε σε επαφή με φίλους και γνωστούς, ίσως και από τα παλιά, αλλά θα έχετε μια τάση να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους και ίσως από μια λάθος κουβέντα να εκτροχιαστεί η συζήτηση. Όμως και στη δουλειά θα πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας, καθώς η φιλοδοξία σας θα είναι ανεβασμένη και μαζί με ένα αίσθημα ζήλιας και ανταγωνισμού που θα σας διακατέχει, μπορεί να κάνει τον λόγο σας αιχμηρό και να υπάρξουν ρήξεις. Γενικά αυτή η εβδομάδα θα είναι πιεστική και στα οικονομικά σας, οπότε δείξτε τη δέουσα σύνεση σε έξοδα και ψώνια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δέχεστε την έντονη επιρροή της Πανσελήνου στον άξονα καριέρας – οικογένειας και ίσως δεν θα καταφέρετε να αποφύγετε εντάσεις και κόντρες. Μπορεί να υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές που να επηρεάσουν το μέλλον στη δουλειά σας και να πρέπει να πάρετε αποφάσεις κάτω από κλίμα συναισθηματικής φόρτισης. Με κάποιον τρόπο η καριέρας σας μπορεί να επηρεάσει τη σχέση με το ταίρι σας ή την οικογένεια σας, καθώς θα αλλάξουν κάποια δεδομένα. Μπορεί να αλλάξετε πόστο ή να πρέπει να μεταφερθείτε σε άλλο μέρος ή να πάτε και στο εξωτερικό και αυτή η κατάσταση να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Από την άλλη, μπορεί αυτές οι αλλαγές να αφορούν στο σπίτι σας και να επηρεάσει και τη δουλειά σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην βιάζεστε ούτε στις αποφάσεις σας, ούτε στις μετακινήσεις σας.

ΙΧΘΥΕΣ

Μάλλον θα σας ταρακουνήσει αυτή η Πανσέληνος και θα σας κάνει να βρείτε τρόπους να εξελιχθείτε. Κάποιες ξαφνικές αλλαγές που θα σας πιέσουν, είτε στα οικονομικά είτε στη δουλειά, θα σας κάνουν να «αναγκαστείτε» να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον. Παρότι θα έχετε πιεστικά προγράμματα και ίσως ανεβασμένους τόνους στη δουλειά ή το σπίτι, εσείς θα σκέφτεστε συνεχώς τι μπορείτε να αλλάξετε και πώς θα επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας για να έχετε πρόοδο. Βαρεθήκατε τους περιορισμούς που οι ίδιοι έχετε επιβάλει στον εαυτό σας και πλέον θέλετε να βρείτε άλλες προοπτικές για να κάνετε βήματα μπροστά, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Έχετε κουραστεί να ανησυχείτε τόσο πολύ για όλους και όλα και να κάθεστε κλεισμένοι και τρομαγμένοι στο καβούκι σας. Πλέον θα αναζητάτε νέες εμπειρίες και θα προκαλείτε περισσότερο την τύχη σας.

Πηγή: asibiliou.gr

Recommended For You

About the Author: efoni