Πανελλαδικές 2023 – ΕΠΑΛ: Δείτε τα θέματα των Νέων Ελληνικών

«Πρεμιέρα» έκαναν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 20223 για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενώ το Σάββατο θα εξεταστούν στα μαθηματικά (Άλγεβρα).

Τα κείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν για τα οφέλη του εθελοντισμού και ποίημα του Μπρεχτ.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος, πατήστε ΕΔΩ.

Τα θέματα περιελάμβαναν δύο κείμενα, αρχικά ένα Διασκευασμένο απόσπασμα από ψηφιακό αποθετήριο ακαδημαϊκών εργασιών, με τίτλο «Τα οφέλη του εθελοντισμού» και ένα Εισαγωγικό Σημείωμα Μπέρτολτ Μπρεχτ, Ποιήματα, Αθήνα 1992 με τίτλο «Καταφύγια για τη νύχτα».

Οι φετινοί υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.

Χθες ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι εξετάσεις των ΕΠΑΛ και σήμερα οι υποψήφιοι έδωσαν το πρώτο τους μάθημα, ενώ αύριο ανοίγει η αυλαία για τους μαθητές των ΓΕΛ.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το protothema.gr θα μεταδίδει πρώτο τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων, ενώ σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Πουκαμισάς θα δίνει και τις απαντήσεις.

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών αύριο και τα Γενικά Λύκεια – Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων για ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

Την εκκίνηση των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023 για τα ΕΠΑΛ είχαμε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, των Νέων Ελληνικών.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο και για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ θα συνεχίσουν με τα Αρχαία Ελληνικά, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία την Τρίτη 6 Ιουνίου.

Περίπου 90.000 υποψήφιοι θα βρεθούν στα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές, διεκδικώντας τις 68.574 θέσεις στα ΑΕΙ της Ελλάδας. Φέτος, θα εφαρμοστεί για τρίτη χρονιά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, όπως και το Παράλληλο Μηχανογραφικό για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Οι βάσεις 2023 αναμένεται να ανακοινωθούν και φέτος, σχετικά νωρίς.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Το διάστημα 2 – 12 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 1 μέχρι 16 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Recommended For You

About the Author: efoni