Πανελλαδικές 2022: Ξεκινούν στις 3 Ιουνίου

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου αρχίζουν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Πρόκειται για επιστροφή στην κανονικότητα προ κορονοϊού καθώς το 2019 οι εξετάσεις ξεκίνησαν 6/6.

Οι εξετάσεις των βασικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17/6.

Συγκεκριμενα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες λήξης του σχολικού έτους ανά βαθμίδα και το πρόγραμμα των εξετάσεων. Έτσι θα έχουμε:

– Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022

– Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022

– Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022

– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022

– Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων που ανακοινώθηκε πρεμιέρα θα κάνουν φέτος οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπως συμβαίνει άλλωστε παραδοσιακά.

Θα ακολουθήσουν τη Δευτέρα 06/06 Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, την Τετάρτη 08/06 Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική ενώ το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων των υποψηφίων αυτής της κατηγορίας θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10/06 με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες και η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Γίνεται προσπάθεια η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής να γίνει νωρίτερα από τέλη Αυγούστου, δηλαδή αρχές Αυγούστου ή τέλη Ιουλίου.

Recommended For You

About the Author: efoni