Παλλήνη: Kατασκευαστικές εργασίες το 2023 στο Cambas Project

Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης εντός των επομένων ημέρων για τη Μαρίνα Αλίμου βρίσκεται η R.Ε.D.S., η οποία παράλληλα προχωρά με το επιχειρηματικό σχέδιο και το masterplan για το μεγάλο τουριστικό project της αξιοποίησης της έκτασης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Από το βήμα της γενικής συνέλευσης, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης ανέφερε ακόμη ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς για αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της με 36 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκότερους όρους, ενώ εξετάζεται και η επέκταση του ποσού της αναχρηματοδότησης για περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής εικόνας της R.E.D.S..

Οσον αφορά τις εξελίξεις σε σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας:

-Εντός του 2022 θα ολοκληρωθούν στο 100% οι μισθώσεις στο εμπορικό πάρκο Smart Park, συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ., στα Σπάτα που ήταν πέρυσι στο 90% και πλέον το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 98%. Επιπλέον, εξετάζεται η συμπληρωματική αγορά όμορων ακινήτων με συμπληρωματικές δράσεις που θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα του πάρκου, το οποίο ακριβώς λόγω του ανοικτού σχεδιασμού του έχει ευνοηθεί εν μέσω Covid 19 και παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα.

-Για την έτερη μεγάλη επένδυση της εταιρείας, το Cambas Project στα πρώην κτήματα Καμπά στην Παλλήνη, όπου έχει επικαιροποιηθεί το business plan, στην παρούσα φάση η εταιρεία βρίσκεται στην τελική διαδικασία διαμόρφωσης του masterplan για την επένδυση άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Εν συνεχεία ακολουθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας μέσα στην επόμενη χρονιά για την εν συνεχεία έναρξη των εργασιών εντός του 2023, με ορίζοντα ολοκλήρωσης σε μία τριετία για το έργο μικτής χρήσης που θα περιλαμβάνει γραφεία, πολιτιστικούς χώρους, εμπορικούς χώρους, εστίαση, ένα μικρό ξενοδοχείο 20 δωματίων κ.ά.

-Για τo μικτό τουριστικό project στις Γούρνες Ηρακλείου, σε συνέχεια και των διαδικασιών που προβλέπεται βάσει του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες αγοράς μετοχών της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού SPV όπου θα εισφερθεί σε είδος το ακίνητο. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και είναι κοντά η ολοκλήρωση του business plan, ενώ προχωρά και το masterplan για τη μικτή τουριστική επένδυση που περιλαμβάνει ξενοδοχειακές υποδομές, λειτουργία καζίνο, εκθεσιακούς κι εμπορικούς χώρους, μαρίνα, ελικοδρόμιο κ.α..

-Οσον αφορά τη μεγάλη επένδυση για τη Μαρίνα Αλίμου, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη «βρισκόμαστε εν αναμονή της ΚΥΑ -πιθανότατα εντός των επόμενων ημερών. Εν συνεχεία, θα προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών για την έναρξη και υλοποίηση των εργασιών εντός του 2023».

Η διοίκηση έκανε αναφορά και στα λοιπά ακίνητα- ιδιοκτησίες του ομίλου σε Αθήνα και Ρουμανία. Συγκεκριμένα για το ακίνητο στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, που τελεί τα τελευταία χρόνια υπό απαλλοτρίωση, η R.E.D.S. έχει προσφύγει ως γνωστόν δικαστικά με τη διαδικασία να είναι σε εξέλιξη και την πρόθεση πάντως του υπουργείου να είναι, κατά τα λεγόμενα της διοίκησης, η διαδικασία απαλλοτρίωσης να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

 

Για τις ιδιοκτησίες της R.E.D.S. στη Ρουμανία, η διοίκηση επεσήμανε ότι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με συν-επενδυτές εξετάζοντας τις προοπτικές αξιοποίησής τους.

Recommended For You

About the Author: efoni