Παιανία: Συνελήφθη Πακιστανόςπου έκλεβε καλώδια και τραυμάτισε Αστυνομικούς

Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 17-4-2021 στην Παιανία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας, 23χρονος αλλοδαπός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αναζητούνται οι συνεργοί του.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας, από τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές καλωδίων από μετασχηματιστές ηλεκτρικής ενέργειας, προκαλώντας φθορές σε αυτούς, στις περιοχές της Παιανίας και του Μαρκόπουλου.

Για την αφαίρεση του χαλκού και των καλωδίων από τους μετασχηματιστές, είχαν προμηθευτεί κατάλληλα εργαλεία όπως μεταλλικούς κόπτες, μεταλλικά κοντάρια, γαλλικά κλειδιά και κατάλληλα γάντια.

Λόγω πληθώρας τελεσθέντων κλοπών σε μετασχηματιστές στις περιοχές Παιανίας και Μαρκόπουλου, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, θέτοντας την 17-4-2021 σε διακριτική επιτήρηση συγκεκριμένο μετασχηματιστή.

Βραδινές ώρες της ιδίας, προσέγγισαν το σημείο τέσσερα (4) άτομα με τα δύο (2) εξ’ αυτών να παραβιάζουν την περίφραξη, κόβοντας μέρος της και κατευθύνθηκαν στον μετασχηματιστή κρατώντας στα χέρια τους αντικείμενα και μεγάλους κόφτες. Οι έτεροι δύο (2) δράστες κατευθύνθηκαν σε διαφορετικά σημεία του περιφραγμένου οικοπέδου και σε απόσταση για να επιτηρούν το χώρο.

Οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν το χώρο αφού τους δήλωσαν την ιδιότητα τους προσπάθησαν να τους ελέγξουν. Ωστόσο, οι δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο (2) αστυνομικών. Τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο, ενώ ο έτερος δράστης διέφυγε.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Recommended For You

About the Author: efoni