Παιανία: Επεισοδιακή σύλληψη των διαρρηκτών που είχαν κάνει κόλαση τη ζωή του Νίκου Ξανθόπουλου

Η συμμορία που έκλεβε μετασχηματιστές στα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής και είχε μπει τουλάχιστον δυο φορές στο σπίτι του Νίκου Ξανθόπουλου, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Παιανίας. Οι δράστες πιάστηκαν στα… πράσα και δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να… δαγκώσουν  τους αστυνομικούς!

Οι δράστες, οι περισσότεροι νεαροί Πακιστανοί, δρούσαν κυρίως στην Παιανία και στο Μαρκόπουλο και η δράση τους είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Έμεναν σε καταυλισμό στον Ασπρόπυργο και έκλεβαν μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ και καλώδια, προκαλώντας φθορές σε σπίτια (ένα απ’ αυτά του Νίκου Ξανθόπουλου) και εταιρίες.

Οι νεαροί έκλεβαν μετασχηματιστές και πωλούσαν τα καλώδια και το χαλκό σε εταιρίες σκραπ. Ο ένας απ’ αυτούς είχε συλληφθεί στις 17 Απριλίου, έξω από το σπίτι του Νίκου Ξανθόπουλου στην Παιανία και μάλιστα είχε αντισταθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν δίστασε να χτυπήσει με εργαλείο έναν από τους αστυνομικούς στο κεφάλι (!) και να δαγκώσει έναν άλλο! Οι συνεργοί του είχαν διαφύγει αλλά συνελήφθησαν πριν από μερικές μέρες.

Το χρονικό που οδήγησε στην εξιχνίαση

Η δράση της σπείρας των ληστών μετασχηματιστών κρατά πολλούς μήνες. Στις 23 Μαρτίου ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στο στόχαστρό του το κτήμα όπου μένει ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος και η οικογένειά του, στην περιοχή Κάμπος στην Παιανία.

Οι δράστες, αφού έκοψαν την περίφραξη, μπήκαν στο οικόπεδο, έκοψαν τα χάλκινα καλώδια από τον μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ και προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου, αξίας 150 έως 200 ευρώ!

Για να… κάνουν τη δουλειά, οι δράστες είχαν προμηθευτεί και τα κατάλληλα εργαλεία: μεταλλικούς κόπτες και κοντάρια, «σκύλες», γάντια, γαλλικά κλειδιά, μεταξύ άλλων.

Όταν λοιπόν το… κακό με τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων και οι δράστες είχαν μπει κι άλλη φορά στο σπίτι του Νίκου Ξανθόπουλου, το τμήμα Ασφάλειας Παιανίας αποφάσισε να στείλει αστυνομικούς να επιτηρούν το χώρο γύρω από το σπίτι του γνωστού ηθοποιού (σ.σ. μέσα στο κτήμα του ήταν ο μετασχηματιστής).

Ήταν 17 Απριλίου όταν στις 02:30 τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί είδαν να πλησιάζουν τέσσερα άτομα. Κόβοντας την περίφραξη, οι δυο πέρασαν, κρατώντας μεταλλικά και ξύλινα κοντάρια και μεγάλους σιδερένιους κόφτες, μέσα στο κτήμα του Νίκου Ξανθόπουλου και κατευθύνθηκαν στον μετασχηματιστή.

Άρχισαν να βάζουν πέτρες πάνω στον μετασχηματιστή, ενώ οι δυο άλλοι δράστες κατευθύνθηκαν σε άλλα σημεία του οικοπέδου, πιθανώς για να κρατάνε… τσίλιες.

Δολοφονική επίθεση

Οι αστυνομικοί πλησίασαν τους κλέφτες που βρίσκονταν μέσα στο οικόπεδο και τους ζήτησαν να παραδοθούν.

Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον πιο εύσωμο από τους δυο. Τον έπιασαν, τον έριξαν στο έδαφος και τη στιγμή που πήγαν να του περάσουν χειροπέδες, δέχτηκαν δολοφονική επίθεση από τον 23χρονο συνεργό του!

Ο δράστης πλησίασε τους αστυνομικούς από πίσω και με σιδερένιο αντικείμενο, πιθανώς έναν από τους μεταλλικούς κόφτες, χτύπησε τον έναν αστυνομικό στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον!

Τη στιγμή που ο συνάδελφός τους δέχτηκε την επίθεση, οι άλλοι αστυνομικοί κινήθηκαν προς τον δράστη. Εκείνος, όμως, δεν ήταν διατεθειμένος να παραδοθεί. Ο δράστης αντιστεκόταν, χτυπούσε τους αστυνομικούς και μάλιστα δάγκωσε τον έναν απ’ αυτούς στο αριστερό χέρι!

Τελικά, ο δράστης συνελήφθη και συνεχίστηκαν οι έρευνες για τους συνεργούς του, οι οποίοι στο μεταξύ είχαν εξαφανιστεί.

Δεν πέρασε ένας μήνας και πριν από μερικές μέρες οι αξιωματικοί του τμήματος Ασφαλείας Παιανίας έπιασαν και τους άλλους τέσσερις της σπείρας που έκλεβε μετασχηματιστές.

Πηγή: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni