Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Πάνω από 300 φιάλες αίμα για τον δήμο Σαρωνικού από εθελοντές αιμοδότες

Για το 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη το σύνθημα «Δώσε αίμα και κράτα τον κόσμο ζωντανό» (Give blood and keep the world beating).
Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και εκούσιας προσφοράς εκατομμυρίων ανθρώπων για τη διασφάλιση ενός πολύτιμου αγαθού ζωής. Είναι παράλληλα, ζήτημα δημόσιας υγείας καθώς η ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις ανάγκες φροντίδας μεγάλης ομάδας ασθενών, εξαρτάται από την επάρκεια και την ασφαλή χορήγηση αίματος.
Η δημοτική αρχή του Πέτρου Φιλίππου, από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έχει διοργανώσει 8 αιμοδοσίες κατορθώνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 300 φιάλες αίματος, από περίπου 400 συμμετέχοντες. Οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία του δήμου, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος του δήμου. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνέχιση της εθελοντικής αιμοδοσίας στις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς μειώθηκαν δραστικά τα αποθέματα αίματος κάνοντας πιο επιτακτική από ποτέ την εθελοντική αιμοδοσία.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνη αιμοδοσίας του δήμου Σαρωνικού Δήμητρα Ράπτη δήλωσε με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και από καρδιάς τους εθελοντές μας, τους άγνωστους σύγχρονους ήρωες, για την μοναδική και πολύτιμη προσφορά ζωής προς τον συνάνθρωπο. Η μεγάλη ανταπόκριση τους στις δράσεις μας κάτω από αυτές τις δύσκολα υγειονομικά συνθήκες μας συγκινεί και μας κινητοποιεί να προσπαθούμε ακόμη περισσότερο. Στηρίζουμε τις τακτικές αιμοδοσίες, έχοντας πάντα στο πλευρό μας το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Γ. Γεννηματάς και τηρώντας όλα τα μέσα προστασίας, που η πανδημία επιβάλει. Η σκέψη που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι δίνοντας μια φιάλη αίμα, δίνουμε ζωή. Δίνουμε ζωή στο συγγενή, στο φίλο, στον γείτονα ή ακόμα και σ΄ εμάς του ίδιους».

Recommended For You

About the Author: efoni