Πέτσας: Tο αργότερο το Σάββατο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων

Στην αργή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων απέδωσε ο Στέλιος Πέτσας το ενδεχόμενο να καθυστερήσει και άλλο η άρση του lockdown.

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων είπε ότι αυτές θα γίνουν το αργότερο το Σάββατο καθώς θα υπάρξουν και άλλες συσκέψεις όπως αυτή που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο Μαξίμου για τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ υπάρχει πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, αλλά όχι ικανοποιητική. Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο.

Ο κ Πετσας υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν, σχολεία, διασκέδαση ή χιονοδρομικά κέντρα ενώ δε θα υπάρξει και δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό.

Μετακινήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κ Πέτσας τόνισε, επίσης, ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Εξετάζεται επίσης μια λύση στο ωράριο τις ημέρες των εορτών για τις μετακινήσεις.

Υπενθύμισε ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι χθες έγινε μια καλή συζήτηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προσθέτοντας ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Ο κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα ενώ έκανε γνωστό ότι εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο να αλλάξει το αφορολόγητο με τις αποδείξεις λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν με τις συναλλαγές.

Recommended For You

About the Author: efoni