Πέτσας: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για πολίτες άνω των 65 ετών

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για τους άνω των 65 ετών.

«Το κλείσιμο των μικροκαταστημάτων του λιανεμπορίου όπως τα περίπτερα συνδέεται με το γεγονός του κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 24:00 προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός αυτές τις ώρες. Έχουμε δει μια πολύ καλή συμμόρφωση των Ελλήνων πολιτών και σε σύγκριση με άλλες χώρες τις Ευρώπης και όχι μόνο, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν θέλουμε να φέρουμε κανέναν απέναντι, ούτε στις συστάσεις των ειδικών, ούτε στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση τηρώντας τα μέτρα των ειδικών και μέχρι στιγμής πηγαίνουμε ικανοποιητικά» δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Για την επίσκεψη Πομπέο επισήμανε ότι είναι η δεύτερη μέσα σε μόλις ένα χρόνο και υπογράμμισε «έχουμε δει όλο το προηγούμενο διάστημα μια στροφή στη αμερικανική εξωτερική πολιτική, που έχει αφήσει πίσω την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και στέκεται κοντά στις ελληνικές θέσεις».

«Ίσως να περνάμε την καλύτερη περίοδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων εδώ και πολλά χρόνια και σε αυτή την καλλιέργεια των σχέσεων επενδύουμε, είτε είναι αμυντική, είτε ενεργειακή, είτε στο πεδίο του εμπορίου και των επενδύσεων» είπε.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε δεν υπάρχει θέμα αποστρατικοποίηση των νησιών στο τραπέζι σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ποτέ τέτοιο θέμα να συζητηθεί από καμία ελληνική κυβέρνηση. «Επομένως το αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι το πλαίσιο της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών. Και μάλιστα είναι ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών οπότε πιάνουμε το νήμα από τον Μάρτιο του 2016» είπε.

Για τις καταλήψεις σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση προσδοκά ότι από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να φθίνει ο αριθμός των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη και υπογράμμισε «το κράτος είναι εδώ για να εφαρμόσει τους κανόνες. Ζητά από όλους να σεβαστούν το δικαίωμα των πολλών και έχουμε στις φαρέτρα μας πράγματα που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό» παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις της υπουργού παιδείας.

Επίσης αναφερόμενος στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία είπε «πάντα είμαστε σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία και θυμίζω ότι την Παρασκευή υπήρξε σχετική δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που λέει ότι στηρίζουμε την πρόταση που υπάρχει στο τραπέζι, την επιβολή κυρώσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδράμουν την Τουρκία σε παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ».

Για τις αντιδράσεις κατοίκων στα Καμένα Βούρλα ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι μιλάμε για ασυνόδευτα παιδιά που μεταφέρονται σε διάφορες περιοχές μέχρι να φύγουν από την Ελλάδα. «Είναι για λίγες ημέρες και πραγματικά είναι ακατανόητη οποιαδήποτε αντίδραση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας όταν μιλάμε για ασυνόδευτα παιδιά που μεταφέρονται για λίγες ημέρες σε δομές που υπάρχουν μέχρι να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει λόγος να συντηρείται μια τέτοια αναταραχή. Θέλουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και όχι με διχαστικά μηνύματα» είπε. Τέλος σε ερώτηση για «το ενδεχόμενο η Τουρκία να έχει μεταφέρει τζιχαντιστές από τη Συρία στα σύνορα με την Αρμενία» δεν το επιβεβαίωσε παραπέμποντας όμως στις προηγούμενες παρεμβάσεις της Τουρκίας σε διάφορες περιοχές όπως στη Λιβύη. «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή. Αυτό προέχει σε αυτό το στάδιο» σημείωσε.

Recommended For You

About the Author: efoni