Πέτσας για φωτιές: «Επικίνδυνες περιοχές» σε πάνω από 30 δήμους

Έκτακτη χρηματοδότηση για να γίνουν άμεσα καθαρισμοί σε «επικίνδυνες περιοχές» για φωτιά προανήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ.Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε αρχικά στις τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας πως «όταν είναι κάποιος ισχυρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ρητορικές εξάρσεις της γείτονος».

Παράλληλα ανέφερε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της, ενώ έχει στο πλευρό της και όλους τους συμμάχους της, που εκφράζονται υπέρ της και κατά της στάσης της Τουρκίας.

«Το να είναι κάποιος αγενής, δεν τον κάνει πιο ισχυρό. Το σωστό μήνυμα είναι πως εδώ είναι όλα καλά, η εθνική συσπείρωση είναι απαραίτητη και χαίρομαι για την στάση της αντιπολίτευσης», προσέθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Αναφορικά με το όσα έχουν γίνει για την πρόληψη πυρκαγιών και την προστασία των δασών ο κ. Πέτσας τόνισε πως υπάρχει ένα τρίπτυχο δράσεων, και πως φέτος «έχουν δοθεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για προληπτικούς καθαρισμούς των δασών μας, υπάρχουν προληπτικοί καθαρισμοί οικοπέδων ακόμη και αναγκαστικά από τους Δήμους σε χώρους όπου ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται, καθώς και η οργάνωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντών, ώστε φέτος να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών».

Ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε πως σε πάνω από 30 Δήμους έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες περιοχές, με γειτνίαση δασικών περιοχών που δεν έχουν καθαριστεί με βιομηχανικές περιοχές ή οικισμούς, λέγοντας πως θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για να γίνουν άμεσα καθαρισμοί.

Ενδεικτικά ανέφερε πως τέτοιες περιοχές έχουν εντοπιστεί στην Ελευσίνα, στον Διόνυσο, στο Λαύριο, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, αλλά και περιαστικά δάση στην Θεσσαλονίκη.

Τέλος για τις εκλογές ανέφερε οτι «είμαστε λιγότερο από έναν χρόνο μακριά από τις εκλογές. Είναι λογικό να ανακοινώνονται υποψηφιότητες όπως η δική μου, ώστε να μπορεί ο καθένας να προετοιμάσει την συμμετοχή του στις εκλογές. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

«Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας και είναι δεδομένο πως θα τις κερδίσει. Το θέμα είναι η αυτοδυναμία. Είμαι βαθιά πεπεισμένος πως θα είναι αυτοδύναμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί σε μια τέτοια περίοδο με κρίσεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι πολίτες λένε ότι ζητούν σταθερότητα», κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Recommended For You

About the Author: efoni