Πέτρος Φιλίππου: Η διαχείριση των παραλιών ανήκει στον Δήμο μας

Αποφασιστικό βήμα για να περιέλθουν οι παραλίες στη διαχείριση του Δήμου και να αποδοθούν στη συνέχεια στους πολίτες, πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή του Πέτρου Φιλίππου.
Ύστερα από εισήγηση της πλειοφηφούσας παράταξης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία τη διαχείριση των ακτών που μέχρι πρότινος ανήκαν στην εποπτεία της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), καθώς η σχετική αρμοδιότητα της Εταιρείας καταργήθηκε ύστερα από την πρόσφατη ιστορική απόφαση του ΣτΕ (2298/2020).
Ειδικότερα, το αίτημα του Δήμου Σαρωνικού θα αφορά στην παραλία Πεύκο (Κιτέζα) που έχει καταληφθεί εδώ και χρόνια από καταπατητή ο οποίος έχει τοποθετήσει παρανόμως καντίνα με σταθερές κατασκευές, ομπρέλες, καθίσματα και ξαπλώστρες σε όλο το μήκος της ακτής, καθώς και στην παραλία Αλυκών Αναβύσσου.
«Η πάγια θέση μας είναι ότι η διαχείριση των ακτών πρέπει να ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Για αυτή μας την αταλάντευτη θέση έχουμε αγωνιστεί και έχουμε διωχθεί δικαστικά επανειλημμένα και ποινικά και αστικά. Μέχρι σήμερα από όλες αυτές τις διώξεις έχουμε δικαιωθεί, ειδικά δε για την παραλία της Αναβύσσου που ο Δήμος είχε τη διαχείρισή της μέχρι το 2014. Όλα τα χρόνια της θητείας μας διεκδικούσαμε νομικά και με δυναμικό τρόπο, να επιλυθεί το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των ακτών. Στο ΣτΕ με την ιστορική του απόφαση μας δικαίωσε και πλέον σταθερά και με συνέπεια διεκδικούμε τις παραλίες για του πολίτες, τους δημότες και τον Δήμο Σαρωνικού» δήλωσε ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου.
Ο κος Φιλίππου πρότεινε παράλληλα να γίνει πολιτική παρέμβαση στα αρμόδια υπουργεία και σημείωσε: «Έχουμε αποδείξει ότι διαχρονικά αγωνιζόμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για αυτά που θεωρούμε δημόσια αγαθά και πετυχαίνουμε».

Recommended For You

About the Author: efoni