Πέθανε ο Οσκαρικός ηθοποιός Άλαν Άρκιν

Μια γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή φυσιογνωμία της μεγάλης και της μικρής οθόνης, ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλαν Αρκιν,  που συνδέθηκε με δεκάδες δραματικούς αλλά και κωμικούς ρόλους έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο δημοφιλής ηθοποιός απέσπασε  το  Οσκαρ Οσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου, το 2007, για την ερμηνεία του στην ταινία «Little Miss Sunshine » ενώ ήταν επίσης υποψήφιος στην ίδια κατηγορία το 2013, για την συμμετοχή του στην ταινία «Επιχείρηση Αργκό»  του Μπεν Αφλεκ.

«Ο πατέρας μας ήταν μια μοναδικά ταλαντούχα δύναμη της φύσης, τόσο ως καλλιτέχνης όσο και ως άνθρωπος. Ένας στοργικός σύζυγος, πατέρας και προπάππους, που λατρεύτηκε και θα  λείψει πολύ» ανάφεραν οι τρεις γιοι του στην επίσημη ανακοίνωσή του θανάτου του,

Γεννημένος το 1934 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο  Άλάν Aρκιν έκανε την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, το 1957,  ως τραγουδιστής, στην ταινία «Calypso Heat Wave» . Κατά την διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του έπαιξε σε δεκάδες ακόμη  ταινίες μεταξύ των οποίων οι « Έρχονται οι Ρώσοι», « Περίμενε Μέχρι Να Νυχτώσει», «Ο Πόνος της Σιωπής »,« Κατς 22», « Οι Συμπέθερο», «Ο Ψαλιδοχέρης», « Οικόπεδα με Θέα  Γκάττακα», «Μάρλεϊ, ενας Μεγάλος Μπελάς» κ.ά.

Παράλληλα εργάστηκε και στην τηλεόραση υποδυόμενος χαρακτηριστικούς ρόλους σε δημοφιλείς σειρές όπως οι «Escape from Sobibor», The Pentagon Papers» κ.α.ενώ κατά την διετία 2018 – 2019 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Netflix «Μέθοδος Κομίνσκι».

Recommended For You

About the Author: efoni