Πέθανε ο Κώστας Γκουσγκούνης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή 6/5 σε ηλικία 91 ετών ο ηθοποιός αισθησιακών ταινιών Κώστας Γκουσγκούνης.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και μάλιστα είχε χρειαστεί τον περασμένο Ιανουάριο να νοσηλευτεί σε κλινική καθώς είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Την ανακοίνωση έκανε ο φίλος του, Δημήτρης Λουκάκης, ο οποίος έγραψε για το καλλιτεχνικό του έργο. Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ήταν για ημέρες στο νοσοκομείο καταβεβλημένος. Δίπλα του ήταν η κόρη του Χαρούλα, ο γαμπρός του Αργύρης και τα εγγόνια Δημήτρης και Κώστας.

«Θέλω να με πάτε στη Λούτσα στο κοιμητήριο Αρτέμιδας και θέλω το γραφείο κηδειών του φίλου μου στη λεωφόρο Μεσογείων. Μη στεναχωριέστε καλή αντάμωση», φέρεται να ήταν τα τελευταία του λόγια στους οικείους του.

Ποιος ήταν ο Κώστας Γκουσγκούνης

 

Ο Κωνσταντίνος Γκουσγκούνης γεννήθηκε στη Λάρισα, στις 21 Μαρτίου 1931. Ήταν Έλληνας ηθοποιός και φωτογράφος, γνωστός κυρίως για τις ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο στις οποίες πρωταγωνίστησε μεταξύ 1965 και 1984. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας στη Λάρισα κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στον Χολαργό.

Εγινε γνωστός όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις επικών διαστάσεων ατάκες του σε αυτές. Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές, αλλά και αστυνομικές ταινίες, από το 1965 μέχρι το 1984. Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση, όπως στο Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην ΕΡΤ (1975).

Λόγω της φήμης του, το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο Γκουσγκούνης υπήρξε γνωστός υποστηρικτής και οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα είχε συνδεθεί φιλικά μαζί του, δηλώνοντας ότι «δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοιον άνθρωπο, ακομπλεξάριστο, έξυπνο, ευφυή», ενώ ο Παπανδρέου με τη σειρά του είχε προτείνει στον Γκουσγκούνη να πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ, πρόταση που ο ηθοποιός είχε αρνηθεί. Πιο πρόσφατα, το 2015, δήλωσε την στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Recommended For You

About the Author: efoni