Πάτρα: «Οι κακώσεις στη Μαλένα έγιναν από την πίεση με την παλάμη του δράστη»

Κρίσιμη για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα θεωρείται η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα καθώς αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για τον θάνατο από ανακοπή, στις 29 Ιανουαρίου στο Παίδων, της εννιάχρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ στο πόρισμα, που αναμένεται να παρουσιαστεί τα επόμενα 24ωρα, με τη συνεκτίμηση ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, θεωρείται πιθανό ότι θα αποκλείονται τα παθολογικά αίτια ως λόγοι θανάτου του κοριτσιού και θα αφήνονται ανοικτοί άλλοι «εξωγενείς παράγοντες». Κι αυτό με το δεδομένο ότι δεν φαίνεται να είχε οποιοδήποτε πρόβλημα η καρδιά της εννιάχρονης που υπέστη δύο μυστηριώδεις ανακοπές, εκ των οποίων η δεύτερη μοιραία, ενώ η προηγούμενη, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο, της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, χωρίς μέχρι τότε να είχε παρουσιάσει πρόβλημα στην καρδιά ή άλλα ζωτικά όργανα.

Όσον αφορά τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, σε αυτές φαίνεται να έχουν εντοπιστεί ουσίες που σχετίζονται με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε (μυοχαλαρωτικά, αντιεπιληπτικά κ.ά.) και ερευνάται διεξοδικά αν της χορηγήθηκε κάποιο από τα σκευάσματα σε μεγαλύτερη δόση ή αν ανιχνεύεται στον οργανισμό της κάποια τοξική ουσία.

Την ίδια ώρα, δε, αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ» ότι οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας, του δεύτερου από τα παιδιά που έφυγε από τη ζωή προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του.

«Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο» ανάφερεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα που επικαλείται ιατροδικαστικές πηγές.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η ιατροδικαστική επανεξέταση από τριμελή ομάδα ειδικών (συμμετέχουν οι Νίκος Καρακούκης, Νίκος Καλογριάς, Χριστίνα Τσάκωνα) των αιτιών θανάτου της Μαλένας. Στην ιστολογική της εξέταση είχε διαπιστωθεί «εκτεταμένη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση». Τότε, λόγω του προαναφερόμενου ευρήματος στο ήπαρ, είχαν γνωματεύσει ότι ο θάνατός της επήλθε συνεπεία «ηπατικής ανεπάρκειας», κάτι που τελικά αμφισβητείται.

Recommended For You

About the Author: efoni