Πάτρα: Θρίλερ με τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας και του Μάνου!

Στο “μικροσκόπιο” των αστυνομικών αρχών αναμένεται να μπει τις επόμενες ημέρες και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, στην Πάτρα.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της 69χρονης που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ξεκινούν τις διαδικασίες, προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί με την περιουσία της.

Η βεντάλια των ερευνών για την πρωτόγνωρη -για τα ελληνικά αστυνομικά δεδομένα- υπόθεση, όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ανοίξει περισσότερο. Κι αυτό γιατί -εκτός από τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας- οι αστυνομικοί φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεδιπλώσουν όλες τις πτυχές του θανάτου της 69χρονης, της γυναίκας που είχε παραχωρήσει ένα από τα διαμερίσματα της στο ζευγάρι.

Στο ίδιο κτίριο το οποίο αποτελείται από τρεις ορόφους, διέμενε και η γυναίκα που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η 69χρονη γνώρισε το ζευγάρι το 2015. Τότε είχε γεννηθεί η Τζωρτζίνα και η σπιτονοικοκυρά, θέλοντας να τους βοηθήσει στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους πρότεινε να μείνουν σπίτι της, χωρίς ενοίκιο και ταυτόχρονα να έχει και εκείνη κάποιον να τη βοηθά και να τη φροντίζει.

Το 2019 όμως άρχισαν τα προβλήματα μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου, αλλά και μεταξύ του ζευγαριού και της σπιτονοικοκυράς, καθώς η τελευταία ζήτησε από την οικογένεια -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- να της πληρώνουν ενοίκιο 200 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, η 69χρονη ήθελε να απαλλαχθεί από το ζευγάρι που είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη γυναίκα που θέλησε να βοηθήσει. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά της Ρούλας προς τη σπιτονοικοκυρά δεν ήταν σωστή με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι κόντρες.

Η αιτία θανάτου

Τελικά η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έπασχε από σοβαρή ασθένεια έφυγε από τη ζωή στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το πιστοποιητικό θανάτου της 69χρονης που κατατέθηκε στο γραφείο τελετών της Πάτρας που ανέλαβε την κηδεία ανέφερε ως αιτία θανάτου ‘’Νεόπλασμα μήτρας- οστεολογικές βλάβες’’. Κι αν μέχρι εκείνο το σημείο δεν υπάρχει κάτι περίεργο, έκπληξη δημιουργεί το περιστατικό ότι δεν εμφανίζεται κανένας από τους συγγενείς της και τα έξοδα για την κηδεία τα αναλαμβάνει ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών, ο Μάνος Δασκαλάκης. Εντύπωση όμως προκαλεί και το γεγονός ότι κανένας από τους συγγενείς της 69χρονης αλλά και από τους γείτονες δεν ξέρουν εάν έχει μεταβιβασθεί έως τώρα η περιουσία της εύπορης γυναίκας.

Δηλαδ,ή εάν υπάρχει κάποια διαθήκη που να ορίζει κληρονόμους ή τα περιουσιακά στοιχεία της θανούσης παραμένουν ακόμα «ορφανά». Σύμφωνα με πληροφορίες, η 69χρονη εκτός από το τριώροφο οίκημα έχει στην κατοχή της και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η κηδεία

Η κηδεία της γυναίκας έγινε στο Α’ νεκροταφείο στην Πάτρα. Όλα τα έξοδα της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής της, πληρώθηκαν από τον Μάνο Δασκαλάκη, όπως λέει στο newsit.gr άνθρωπος ο οποίος είχε συμμετάσχει στις ετοιμασίες της κηδείας. Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει ότι είτε ο πατέρας των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, είχε εξουσιοδοτηθεί από την θανούσα να μεριμνήσει για την κηδεία της, είτε μπορεί να προχώρησε στην ενέργεια αυτή, επειδή η γυναίκα τους είχε βοηθήσει. Όλα, όμως, τα παραπάνω, έρχονται σε αντίθεση με τις πληροφορίες που θέλουν το ζευγάρι και την 69χρονη να είχαν τεταμένες σχέσεις.

Η αποτέφρωση και οι κληρονόμοι

Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχουν και φωνές, που αναφέρουν ότι η 69χρονη δεν έχει ταφεί, αλλά ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου προχώρησαν ύστερα από επιθυμία της θανούσης στην αποτέφρωση. Πάντως, τάφος της εκλιπούσας που φέρει το όνομα της, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του newsit.gr υπάρχει στο Α΄ Νεκροταφείο. Το μνημείο έχει κατακλυστεί από χορτάρια, ενώ τα μάρμαρα είναι σπασμένα, γεγονός που φανερώνει ότι για αρκετό καιρό κανείς δεν είχε μεταβεί εκεί για το φροντίσει.

Την ίδια ώρα -όπως αποκαλύπτουν- οι συγγενείς της , έμαθαν για το θάνατο της από τις εξελίξεις στην Πάτρα. «Δεν έχουμε ιδέα την περιουσία. Τη Δευτέρα θα μιλήσουν όλα τα ξαδέρφια της θείας μου με δικηγόρο για να τους πει ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν. Δεν έχω ιδέα, δεν ξέρω καν αν υπάρχει η περιουσία που λένε. Μόνο το τριώροφο σπίτι εκεί που έμεναν με το ζευγάρι ξέρω ότι είναι στο όνομα της», λέει στο newsit.gr, ανιψιός της 69χρονης. Και προσθέτει: «Τώρα μάθαμε ότι ο Μάνος πλήρωσε την κηδεία. Νομίζω την έκαψαν, την έχουν αποτεφρώσει. Απλά δεν ενημέρωσε κανέναν η Πισπιρίγκου ότι πέθανε η συγγενής μας. Μόνη της τα ανέλαβε όλα. Τους είχε κάνει ένα πληρεξούσιο για να πληρώνουν τους λογαριασμούς της, γιατί η γυναίκα ήταν κατάκοιτη. Τώρα αυτοί με αυτό το χαρτί δεν ξέρω τι έκαναν. Πέρα από εμάς, στο χωριό η θεία μου είχε και άλλους συγγενείς από την μεριά της μητέρας της. Δεν ήταν στον “αέρα”’, θα μπορούσε η Πισπιρίγκου να πάρει ένα τηλέφωνο να ενημερώσει. Δεν έκανε τίποτα. Από τα κανάλια μαθεύτηκε αυτή η ιστορία, λόγω των παιδιών. Λένε ότι θεία μου στο δεύτερο το παιδί της Πισπιρίγκου, επειδή η ίδια δεν είχε παιδιά, του είχε φτιάξει το δωμάτιο, έδινε λεφτά στο ζευγάρι».

H μαρτυρία- «φωτιά»

Στην τηλεοπτιή εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε ένας οικογενειακός φίλος της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, ο οποίος και αναφέρθηκε στους φόβους που είχε η γυναίκα.

«Η κυρία Ευγενία είχε κάποια κινητικά προβλήματα στα πόδια. Τα υπόλοιπα που λέγονται για καρκίνους και τα λοιπά δεν τα είχε αναφέρει ποτέ η ίδια», είπε και αποκάλυψε στην συνέχεια πως την έβλεπε κάθε εβδομάδα και ότι του μιλούσε για τα πάντα.

«Μου είχε πει αρκετές φορές κάποια πράγματα για την Ρούλα και τον Μάνο, το πώς είχαν γνωριστεί, πώς πήγανε στο σπίτι και την μετέπειτα πορεία τους, πότε άρχισε να τους φοβάται και τι να φοβάται…». Και συνέχισε: «Ο φόβος ήταν κυρίως μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού. Φοβόταν για την ίδια, μήπως της κάνουν κάτι, μήπως την πειράξουν σε θέμα υγείας, ακόμα και σε θάνατο».

Ερωτηθείς αν όλα αυτά προτίθεται να τα καταθέσει και ενώπιον των Αρχών αν του ζητηθεί, ο άνδρας αυτός απάντησε καταφατικά. «Είχε αλλάξει η συμπεριφορά τους απέναντί της. Είχαν γίνει πιο πιεστικοί, κυρίως στο θέμα να την παρακολουθούν και να την προσέχουν, που αυτή ήταν η συμφωνία για να μείνουν στο σπίτι. Έδειχναν αδιαφορία. Μπορεί η ίδια να είχε αντιληφθεί κάτι που να μην μου το είχε πει ευθέως. Φοβόταν να μην της κάνουν κάτι, επειδή δεν την έβλεπε κανένας και δεν είχε συναναστροφές με κόσμο», συνεχίζει και δε διστάζει να αποκαλύψει πως η σπιτονοικοκυρά φοβόταν για τη ζωή της και προτιμούσε να τρώει φαγητό από έξω, καθώς ήθελε να ξέρει τι τρώει και δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν!

Το μυστήριο της νεκρής σπιτονοικοκυράς

Εν τω μεταξύ, για το μυστήριο του θανάτου της σπιτονοικοκυράς των γονιών από την Πάτρα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» και ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας.

Όπως είπε, η σπιτονοικοκυρά δεν έπασχε από καρκίνο και ουδέποτε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Είχε μονάχα κινητικά προβλήματα.

«Είχε οστεολογικές βλάβες στα κάτω άκρα» είπε ο κ. Ρουγκάλας και επισήμανε πως ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της γυναίκας έγραψε νεοπλασία της μήτρας, με τον ίδιο να τονίζει πως δεν πεθαίνεις από αυτό.

Σημείωσε επίσης πως το ζευγάρι δεν πλήρωνε ενοίκιο στη γυναίκα, καθώς ο Μάνος διαχειριζόταν τα οικονομικά της και αποκάλυψε πως το ζευγάρι εξακολουθούσε να ζει στο σπίτι της και μετά τον θάνατό της.

Αναφορικά με το μνήμα που γράφει το όνομά της, αλλά έχει τη φωτογραφία ενός άντρα, ο κ. Ρουγκάλας είπε πως δεν πιστεύει πως η σορός της είναι εκεί καθώς απ’ όσο ξέρει έχει αποτεφρωθεί.

Τέλος ο πρώην διευθυντής αναφέρθηκε στον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών που ανέλαβε και τις τρεις κηδείες των κοριτσιών, και μάλιστα δεν έχει λάβει αμοιβή από τους γονείς.

 

Πηγή: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni