Πάτρα: Η συγκινητική μαρτυρία για τη Τζωρτζίνα και η κατάθεση-κλειδί

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες ανθρώπων από το σχολικό περιβάλλον του 26ου Δημοτικού σχολείου στην Πάτρα όπου φοιτούσε η 9χρονη Τζωρτζίνα το ένα από τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια.

«Ηταν το πιο χαρούμενο παιδάκι του σχολείου. Θυμόμαστε όλοι τα παιχνίδια του, τα γέλια του, η Τζωρτζίνα μας, πόσο μας λείπει…» λέει χαρακτηριστικά η μαρτυρία που επικαλείται η ιστοσελίδα pelop.gr. Όπως μεταφέρει είχαν όλοι συγκλονιστεί από τον θάνατο της Μαλένας το 2019 και όλοι ήταν κοντά σε αυτό το τρυφερό πλάσμα, με δίψα για ζωή, χορό και παιγνίδι,

Στο σχολείο θυμούνται, μάλιστα, την ημέρα κατά την οποία η Τζωρτζίνα τους ανακοίνωσε πως η μαμά της ήταν έγκυος στην Ιριδα. «Θα κάνει την αδελφούλα μου» έλεγε σε όλους η μικρή. Στο σχολείο την πήγαινε συνήθως η μητέρα της, Ρούλα, καθώς ο πατέρας της ήταν σε δουλειές.

Κάπως έτσι κυλούσαν οι μέρες, οι εβδομάδες και οι μήνες μέχρι που η μικρή Τζωρτζίνα δεν ξαναπήγε στο σχολείο καθώς αρχικά νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο, στη συνέχεια στο νοσοκομείο στο Ρίο πριν τελικά να καταλήξει στην Αθήνα.

Η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστη με άπαντες να περιμένουν το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες εκκρεμούν ενώ τα δημοσιεύματα για την υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα στις 2 Φεβρουαρίου είναι συνεχή.

 

Επιμένει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για το ενδεχόμενο ασφυξίας

Στο μεταξύ ο Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επιμένει να μιλά για ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου όσον αφορά τη Μαλένα αναρτώντας, μάλιστα, στο Facebook ένα απόσπασμα από βιβλίο ιατροδικαστικής και συγκεκριμένα από το κεφάλαιο που αφορά στον ασφυκτικό θάνατο. Ο ιατροδικαστής με τον τρόπο αυτό, συνδέει τα ευρήματα σε έκθεση περί «εκφύλισης ηπατικών κυττάρων» με τη βιβλιογραφία.

Το Ανθρωποκτονιών και η κατάθεση Ηλιάδη

Εντωμεταξύ στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται στην Πάτρα και λαμβάνουν καταθέσεις. «Κλειδί» θεωρείται η κατάθεση του Διευθυντή της ΜΕΘ Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος μαζί με άλλους γιατρούς είχαν καταφέρει να σώσουν την Τζωρτζίνα από βέβαιο θάνατο την άνοιξη του 2021.

Σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών αφορά στην σύνταξη ενός πορίσματος το οποίο δεν θα αφήνει καμία «σκιά» στο σκέλος των συμπερασμάτων. Αυτό που αναζητούν είναι στοιχεία για να συνθέσουν το «παζλ» των τριών θανάτων. Δεν θα σταθούν, δηλαδή, στην όποια συμπτωματολογία αλλά θα προσπαθήσουν να απαντήσουν συνολικά για το τι ακριβώς συνέβη, με βάση τις επιστημονικές απαντήσεις, τα πορίσματα και τις αναλύσεις των ειδικών.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και εκεί επιδιώκεται η συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που έκαναν την διαδικασία θα αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επιδιώκεται, με αυτό τον τρόπο, να βρεθεί «κοινός τόπος» και για τους τρεις θανάτους προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα. Για παράδειγμα, θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος, τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ιριδας, και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στην έρευνα και στις εξελίξεις το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών, που έχει συγκροτηθεί.

Recommended For You

About the Author: efoni