Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ο αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου, οι αρνητικές τοξικολογικές εξετασεις και η διαπίστωση πως δεν υπήρχε άλλος παράγοντας, που να οδήγησε στην τραγική απώλεια των παιδιών της Πάτρας, υποχρέωσαν τους ιατροδικαστές να ερευνήσουν λεπτομερειακά το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου.

Έτσι, με οδηγό τις φωτογραφίες από τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας και το ματωμένο πανάκι της Ίριδος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν και υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση στην πράξη αυτή.

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνέχεια, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/ παθολογοανατομικα/φωτογραφικά ευρήματα: – εκδορές κατά το ριζορινιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών. Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου ανω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θηλέως και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που εφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Αυτό είναι το απόσπασμα από το πόρισμα Καρακούκη – Καλογριά που οδηγεί σε ασφυκτικό θάνατο και εγκληματική ενέργεια και ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

iatrodikastiki

Πηγή: protothema.gr

Recommended For You

About the Author: efoni