Πάτρα: Ανώνυμη καταγγελία για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς

Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι κλεισμένη στα γραφεία του 11ου ορόφου της ΓΑΔΑ, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν αρχικά να έχουν στα χέρια τους τον πιθανό δράστη της δολοφονίας της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο των εγκληματολόγων και ο νο1 στόχος τους επετεύχθη με απόλυτη επιτυχία. Για τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο, η υπόθεση έχει «πολύ ψωμί» και ακόμη περισσότερες… εργατοώρες, ψάχνοντας όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν να βρουν για να ξετυλίξουν περισσότερο το «κουβάρι» σχετικά με τους άλλους δύο θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, αλλά και ακόμα έναν! Αυτόν της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε στην εκπομπή Live News ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, ερευνάται εάν σχετίζεται με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που έγινε τις τελευταίες ώρες στις Αρχές. «Κλειδί» για τη λύση του γρίφου με τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας ενδεχομένως αποτελεί η πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, η οποία την κατέστησε τετραπληγική: «Ο κόσμος που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση Θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα γίνει ενδελεχής και αναλυτική έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας τη Μαλένα και την Ιριδα. Η δικογραφία που έχει πάει στην εισαγγελία λέει ακριβώς το τι έχει συμβεί και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουν να αποδείξουν οι συνάδελφοί μου εάν υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στα άλλα δύο παιδιά. Θα γίνει ενδελεχής έρευνα και προσωπική μου άποψη είναι ότι θα καταφέρουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση μέχρι τέλους», είπε ο κ. Μαυροειδάκος.

Η ανώνυμη καταγγελία για τη σπιτονοικοκυρά

Παράλληλα, ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς της 69χρονης γυναίκας στο σπίτι της οποίας ζούσε η οικογένεια Δασκαλάκη συνεχίζει να απασχολεί τις Αρχές. «Από τη στιγμή που υπάρχει μία ανώνυμη καταγγελία, εάν έχει γίνει κάτι στην υπόθεση αυτή, η έρευνα των αστυνομικών θα το αποδείξει. Είναι ένα από τα στοιχεία που παραμένουν ενεργά. Προσωπικά με συγκλονίζει ότι υπάρχει πιθανότητα να έγινε 9 φορές απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτυζίνας» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ωστόσο, από την ανώνυμη αυτή καταγγελία για την 69χρονη σπιτονοικοκυρά, φαίνεται ότι ανοίγει και πάλι ο φάκελός της. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο πατέρας των κοριτσιών διαχειριζόταν τα οικονομικά της σπιτονοικοκυράς με πληρεξούσιο και η σπιτονοικοκυρά απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 69 ετών σε παθολογική κλινική της Πάτρας. Η γνωμάτευση για τον θάνατό της αφορούσε νεόπλασμα σε όργανα του σώματος και ιστολογική βλάβη. Την περίοδο 2014-2015 η γυναίκα είχε υπογράψει πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο, σύμφωνα με το οποίο όριζε τον πατέρα των τριών κοριτσιών ως πληρεξούσιο για όλες τις οικονομικές συναλλαγές της. Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2014 και τον Ιούνιο του 2016, λόγω προγενέστερων χρεών που είχε η οικογένεια της γυναίκας, έγιναν ενέργειες ανακοπής από δικηγόρο της Πάτρας και μπλοκάρεται η διαδικασία κατασχέσεων.

Υπάρχει η υποθήκευση του σπιτιού, όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η γυναίκα, παρόλο που γνώριζε την κατάσταση της υγείας της, δεν είχε αφήσει διαθήκη. Μάλιστα, στην εκπομπή αναφέρθηκε και το γεγονός ότι η 33χρονη μητέρα εμφανιζόταν ως ανιψιά της σπιτονοικοκυράς, εξηγώντας πως το έκανε αυτό γιατί οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες ή πρόσβαση σε μη συγγενικό πρόσωπο και όπως υποστήριξε ήταν ο μόνος άνθρωπος που είδε μέσα στο νοσοκομείο τη σπιτονοικοκυρά.

Recommended For You

About the Author: efoni