Πάτρα: «Αδύνατον να χορηγήθηκε τέτοια ποσότητα κεταμίνης από τους γιατρούς»

Την άποψη ότι είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς μια τέτοια ποσότητα κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα από την Πάτρα, διατύπωσε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η κεταμίνη που σκότωσε την 9χρονη Τζωρτζίνα από την Πάτρα, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σχετικά με τον χρόνο δράσης της τοξικής ουσίας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως με την ενδοφλέβια χορήγηση η δράση ξεκινά στα 2′ και κορυφώνεται στα 5′, ενώ ενδομυϊκά η δράση κορυφώνεται στο 10λεπτο.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως η ασφυξία στο παιδί προκλήθηκε από την κεταμίνη.

«Η καταστολή του αναπνευστικού κέντρου είναι ένα είδος ασφυκτικού θανάτου, μπορεί να μη γίνεται μηχανικά αλλά χημικά. Σημάδια βίας στο εξωτερικό του προσώπου δεν προέκυψαν» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη πως η εν λόγω ποσότητα κεταμίνης είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης.

 

Recommended For You

About the Author: efoni