Πάτρα: Άγνωστη τοξική ουσία προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο στα 2 κορίτσια;

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένονται τα κύρια – καθοριστικά στοιχεία για το επονομαζόμενο «θρίλερ της Πάτρας» με τον μυστηριώση θάνατο τριών κοριτσιών ηλικίας επτά μηνών, τριάμισι και εννιά ετών, μέσα στην περίοδο 2019 – 2022, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στην λήψη μιας άγνωστης τοξικής ουσίας που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους, αναφέρει η εφημερίδα το ΒΗΜΑ. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Τις ίδιες ώρες συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την ολοκλήρωση των καταθέσεων περίπου 70 γιατρών και νοσηλευτών σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού») όπως και δύο της Πάτρας (ΜΕΘ Παίδων και Παιδιατρική Κλινική από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, καθώς και Καραμάνδειο Νοσοκομείο Παίδων), προκειμένου να αποσαφηνισθεί τι συνέβη στη διάρκεια της νοσηλείας της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στην Αθήνα. Με κύριο ενδιαφέρον σε αναφορές περίπου 12 γιατρών και νοσηλευτών ότι υπήρχε καθυστερημένη, υποτονική αντίδραση για τις δύο ανακοπές (η δεύτερη προκάλεσε τον θάνατό της) που υπέστη η εννιάχρονη. Όπως και τις αναφορές δύο νοσηλευτών σε ισάριθμα νοσοκομεία που αναφέρθηκαν σε ερωτήσεις της μητέρας των τριών κοριτσιών σχετικά με την ύπαρξη καμερών στους θαλάμους που νοσηλευόταν η εννιάχρονη. Με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδουν ωστόσο ότι θα υπάρξουν «συλλήψεις από λεπτό σε λεπτό», όπως αναφέρεται συχνά τις τελευταίες ημέρες, και να μιλούν για έρευνα που είναι σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ.

Οι δύο κλήσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Κάτι περίεργο συμβαίνει…»

 

Νέα διάσταση στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα δίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το «Χαμόγελο του Παιδιού» εκλήθη δύο φορές και όχι μία από τους γιατρούς στο νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως αποκαλύπτεται στην πρώτη επικοινωνία έγινε ενημέρωση για μία οικογένεια που ήδη έχει χάσει δύο παιδιά και κινδυνεύει και το τρίτο.

Λίγες ημέρες μετά έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα. Σε αυτό, ο γιατρός του νοσοκομείου Ρίου ήταν πιο «ξεκάθαρος».

Και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «κάτι περίεργο να συμβαίνει» και πως δεν δικαιολογούνται όλα αυτά που συνέβαιναν με την 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, παρενέβη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με την Σίσσυ Χρηστίδου στο MEGA στην οποία φιλοξενήθηκε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και επιβεβαίωσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Οπως μεταφέρθηκε στον αέρα της εκπομπής: «Πράγματι, μέχρι τώρα, στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει εντοπιστεί κάποια ξένη ουσία στον οργανισμό της. Ωστόσο η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως».

Όπως άλλωστε έγραψε σήμερα η «Π», η πρώτη φάση των τοξικολογικών εξετάσεων ολοκληρώθηκε και δείχνουν να είναι καθαρές…ωστόσο έχει ζητηθεί και γίνεται επαλήθευση, ενώ απομένει να διευκρινιστεί αν εντοπίζεται κάτι στην φαρμακευτική αγωγή, ως προς ποσότητα των φαρμάκων ή και τον συνδυασμό αυτών».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ανέφερε στον ΣΚΑΙ ότι πρόκειται για μια πολύπλοκη περίπτωση που θα μείνει στα χρονικά της επιστήμης. «Υπάρχει ένα πλούσιο ιστορικό που καταγράφεται μέσα από τις νοσηλείες και για τη Μαλένα και για τη Τζωρτζίνα και είμαστε πολύ κοντά στο να βρούμε την αλήθεια», υπογράμμισε.

 

Recommended For You

About the Author: efoni