Πάσχα 2021: Τι ισχύει μέχρι την Κυριακή

Με ιδιαίτερα μέτρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα κυλίσουν και οι επόμενες ημέρες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα τόσο όσον αφορά τις μετακινήσεις, όσο και για τις εκκλησίες και το πασχαλινό τραπέζι.

Λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ελλάδα οι πιστοί θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα στις εκκλησίες σε όλες τις Θείες Λειτουργίες των επομένων ημερών είτε βρίσκονται σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα εξακολουθεί να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ στους ιερούς ναούς ενώ στους εξωτερικούς χώρους η αναλογία διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείς και υγιεινής.

Όσο για το «Χριστός Ανέστη» θα ακουστεί στις εκκλησίες στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αντί για τα μεσάνυχτα

Όσον αφορά το πασχαλινό τραπέζι οι ειδικοί έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για συγκέντρωση δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνει με αποστολή του κωδικού 6 στο SMS στο 13033 με τους ειδικούς να συστήνουν τη διενέργεια self test σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα.

Από τη Δευτέρα, 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση και για μία εβδομάδα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 το βράδυ.

Στο πλαίσιο αυτό τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 μμ.

Όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός νομού αυτή εξακολουθεί να απαγορεύεται μέχρι τις 15 Μαΐου οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός ενώ από χθες, Μεγάλη Πέμπτη, έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας.

 

 

Recommended For You

About the Author: efoni