Ο Τζεφ Μπέζος «πάρκαρε» το superyacht του στην Βάρκιζα

Την Ελλάδα φαίνεται να διάλεξε ο μεγιστάνας Τζεφ Μπέζος για τις καλοκαιρινές του διακοπές, αφού το superyacht του βρίσκεται ήδη στην Βάρκιζα της Αττικής.

Η παρουσία του ιδρυτή της Amazon δεν έχει γίνει γνωστή, αφού δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν ο ίδιος βρίσκεται πάνω στο superyacht του. Το εντυπωσιακό σκάφος του Τζεφ Μπέζος έχει αγκυροβολήσει στα ανοικτά της Βάρκιζας από την Τρίτη (04.06.2024), τραβώντας αρκετή προσοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θαλαμηγός, με το όνομα «Koru», εντοπίστηκε κοντά στην Κέρκυρα πριν από δύο ημέρες. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε το ενδεχόμενο ο δισεκατομμυριούχος να έχει έρθει με τη σύντροφό του Λόρεν Σάντσες στην Ελλάδα.

Το «Koru» είναι ένα σκάφος 127 μέτρων με τρεις ιστούς που φτάνουν στο εκπληκτικό ύψος των 70 μέτρων. Η κατασκευή του πλοίου κόστισε μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Όσον αφορά την προσωπική περιουσία του Μπέζος, το Forbes εκτιμά ότι είναι περίπου 196.3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κατατάσσεται ως το 32o μεγαλύτερο γιοτ παγκοσμίως, το «Koru» έχει ετήσιο λειτουργικό κόστος περίπου είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια. Το superyacht μπορεί να φιλοξενήσει δεκαοκτώ επισκέπτες και απαιτεί πλήρωμα σαράντα ναυτών για τη διαχείριση των ανέσεων του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεφ Μπέζος είχε επιλέξει και πέρσι την Ελλάδα ως προορισμό για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μετά την κρουαζιέρα στις Κυκλάδες το 2023, ο Μπέζος και η σύντροφός του, επέλεξαν το Ιόνιο για την καλοκαιρινή τους απόδραση. Ο μεγιστάνας  είχε βρεθεί και στην Λευκάδα, όπου η ομάδα του αποβιβάστηκε από το «Koru».

Η Ελλάδα προσελκύει πλούσιους ανθρώπους με το ζεστό κλίμα, τα γαλάζια νερά και τα αμέτρητα νησιά διάσπαρτα στην ανατολική Μεσόγειο. Για μια τόσο μεγάλη ζήτηση, η Βουλιαγμένη , που βρίσκεται νότια της Αθήνας, γίνεται γρήγορα κόμβος superyacht. Βρίσκεται είκοσι ένα χιλιόμετρα από την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά και καταλαμβάνει 16,3 στρέμματα πευκοδάσους.

Πηγή: newsit.gr

Recommended For You

About the Author: efoni