Ο ΣΚΑΪ έδειξε όλη τη δήλωση του Παπανώτα που προκάλεσε σάλο χωρίς μοντάζ

Στην εκπομπή «Fay’s Time» του ΣΚΑΪ, δόθηκε στη δημοσιότητα για πρώτη φορά ολόκληρη και χωρίς μοντάζ η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα για την γυναικεία καταπίεση που προκάλεσε σάλο αλλά και την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπανώτας είχε κάνει λόγο για κοπτοραπτική και μοντάζ σε αυτό που παρουσιάστηκε ως δηλώσεις του και ότι ήταν «τμήμα μίας παλιάς μου δήλωσης».

Μάλιστα και σε σημερινή του τηλεοπτική παρέμβαση μίλησε ξανά για κοπτοραπτική, λέγοντας: «Πήγαν στο χρονοντούλαπο και βρήκαν μία δήλωση που έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους για να με κατηγορήσουν».

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση Παπανώτα χωρίς μοντάζ, όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή:

«Η κα. Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουνε πάθει πολλοί τελευταία. Το να συγχέουν τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε, αυτό είναι μία υστερία. Κόψτε αυτήν την ιστορία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν ξέρω αν η κα. Δούνια νιώθει πάρα πολύ ταλαιπωρημένη ως γυναίκα από διάφορα. Δεν το βλέπω κιόλας. Στην καριέρα της μια χαρά, στη Βουλή μια χαρά. Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει που νιώθει καταπιεσμένη.

Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχειΔηλαδή αν πάρει έναν σατράπη που την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της.

Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά είναι ο μισθός τους. Βλέπεις στην τηλεόραση να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες; Όχι, περισσότερο μάλλον. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η γκρίνια γρι γρι γρι που μας έχει μείνει.

Όπως μετά τον πόλεμο ο κόσμος από την πείνα του έμεινε να θέλει να είναι γεμάτο το ψυγείο, το κατοχικό σύνδρομο. Ένα τέτοιο σύνδρομο υπάρχει και με το θέμα της ισότητας. Εκτός αν ζω σε μία άλλη κοινωνία και όχι την ελληνική που δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και υπάρχουν σε ένα άλλο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Το σχόλιό μου για την ηλικία δεν αφορούσε τις γυναίκες. Και απορώ με το iq…»

 

Recommended For You

About the Author: efoni